Mandátum

2024.07.27. 10:25

Kalocsa: átveszik megbízóleveleiket az új képviselő-testület tagjai

A polgármester személyére kiírt megismételt választás, majd az ezt követő fellebbezések miatt Bács-Kiskun vármegyében az utolsók között Kalocsán július 30-án, kedden 10 órakor veszik át megbízóleveleiket az újonnan megválasztott önkormányzati képviselők és dr. Bagó Zoltán megválasztott polgármester.

Zsiga Ferenc

Az október 1-jén felálló képviselő-testület tagjainak és a polgármesternek dr. Schön Ferenc, a Helyi Választási Bizottság (HVB) elnöke adja át a képviselői mandátumukról szóló okiratot.  A hivatalos eskütételre az új képviselő-testület első ülésén, októberben kerül majd sor. A HVB tájékoztatása szerint a kompenzációs listán mandátumot szerzett és a listát vezető dr. Filvig Géza (Fidesz-KDNP) nem veszi át a mandátumot, így a pártszövetség listájának második  helyén szereplő Borbola Péter lesz a képviselő-testület tagja.

Dr. Bagó Zoltán
Dr. Bagó Zoltán
Fotó: Zsiga Ferenc

Ennek megfelelően kedden polgármesteri, illetve képviselői megbízólevelet vesz át a városháza dísztermében: Dr. Bagó Zoltán (Kalo Lokálpatrióta Egyesület) polgármester, és az egyéni választókerületi képviselők: Bolvári Ferdinánd - (Békés Kalocsáért Egyesület), Simon Zoltán (Fidesz-KDNP), Kákonyi István (Fidesz-KDNP), Illés Krisztina (Fidesz-KDNP), Schmidt Rajmund (Fidesz-KDNP), Pécsi Vivien (Fidesz-KDNP ), Dr. Vincze András (Békés Kalocsért Egyesület), Király Róbert (Békés Kalocsáért Egyesület). Kompenzációs listáról mandátumot szerzett képviselők: Borbola Péter (Fidesz-KDNP),Turi Tibor (Kalo Lokálpatrióta Egyesület), Dr. Magóné - Tóth Gyöngyi Mária (Demokratikus Koalíció - Veled Velünk Egyesület).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában