Köszöntés

2024.07.24. 17:34

A félegyházi Szigeti Ferenc kilencven évesen is pingpongozik – galériával

A gondos család, a jó közösség, a sportos életforma és az egészséges táplálkozás a hosszú élet titka Szigeti Ferenc szerint, akit 90 éves születésnapja alkalmából köszöntött Balla László, alpolgármester szerdán.

Vajda Piroska

 A félegyházi városvezető a miniszterelnök által aláírt oklevéllel, egy csokor virággal és a város jókívánságaival érkezett a születésnapos Móra téri lakásába. Feri bácsi két lánya társaságában fogadta az alpolgármestert és a helyi sajtó képviselőit, akiknek nagy örömmel mesélt családjáról és gazdag életútjáról. 

köszöntés, Szigeti Ferenc, Kiskunfélegyháza,
Szigeti Ferencet 90 éves születésnapja alkalmából köszöntötte Balla László, alpolgármester. A félegyházi városvezet? a miniszterelnök által aláírt oklevéllel, egy csokor virággal és a város jókívánságaival érkezett a születésnapos Móra téri lakásába
Fotó: Vajda Piroska

Megtudtuk, hogy 1954-ben Gyulán érettségizett az Erkel Ferenc Gimnáziumban, majd középiskolai tanulmányai után Budapesten a Tiszti Főiskolán tanult, ahol gépjármű technikus végzettséget szerzett. A főiskola elvégzésével hadnagyi rendfokozatot kapott. Tiszti pályafutása során szolgált Békéscsabán, Tapolcán, Mezőtúron és Kiskunfélegyházán, mindvégig gépjármű műszaki pozícióban. Pályája során komoly előléptetésekben részesült, 1989-ben alezredesként vonult nyugdíjba a helyi alakulattól. 

1970-ben költözött Kiskunfélegyházára, ahol azóta is él. Két lánya tanári diplomát szerzett, egyikük Angliában és a másik pedig Szegeden él a családjával. Lányai öt unokával ajándékozták meg. – Közülük három friss diplomás pályakezdő, közgazdászként és orvosként dolgoznak. Egyetemi tanulmányaikat Angliában és Amerikában végezték – mesélte büszkén Szigeti Ferenc. 

Elmondta azt is, hogy feleségével 60 évig éltek boldog házasságban. Hű társát két és fél éve veszítette el. Közös munkájuk és kikapcsolódásuk volt a húsz évig gondozott hobbikert Selymesben, ahol saját ültetésű gyümölcsfákkal és szőlővel foglalkoztak.
Feri bácsi arról is nagy lelkesen mesélt, hogy a sport fiatal korától szerves része az életének. Húsz éven keresztül röplabdázott a kiskunfélegyházi nyugdíjas sportkörben. Sok érem oklevél büszke tulajdonosa. Tizenöt éve pedig aktív tagja a városi asztalitenisz klubnak, ahol jelenleg is heti két alkalommal pingpongozik klubtársaival. Feri bácsi figyelemmel kíséri a világ eseményeit, politikában, közéletben és a sport hírekben is igen járatos. Mint mondta, alig várja már az olimpiai közvetítéseket. 

Bár Feri bácsi jelenleg egyedül él, de családjával meleg, szívélyes kapcsolatot tart fenn. Hogy ez lehetséges legyen, még a számítógép használatát is elsajátította, így minden este az interneten keresztül beszélgetnek. Azt is megtudtuk, hogy rendszeresen főz és még kerékpározik is. Hamarosan Szegedre utazik vonattal, hogy a nagy család együtt ünnepelhesse majd a jeles születésnapot. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában