Csorba-házi Esték

2024.07.24. 14:58

A vajdasági Pendergő tamburazenekar muzsikált Mélykúton – galériával

Idén is teltházasok a Csorba-házi Esték rendezvénysorozat Mélykúton, ahol ismert és kevésbé ismert népzenei előadók lépnek fel. A rendezvénysorozat második estéjén a vajdasági Aranypáva díjas Pendergő tamburazenekar adott nagyszerű koncertet.

Pozsgai Ákos

A Csorba-Házi Esték rendezvénysorozat minden alkalommal különleges élményt kínál a zenebartoknak. Az ingyen látogatható eseménynek a mélykúti katolikus közösségi ház udvara a helyszíne. 

Pendergő tamburazenekar, koncert, Mélykút,
A Pendergő tamburazenekar muzsikált Mélykúton
Fotó: Pozsgai Ákos

Az adai, óbecsei és csantavéri tamburásokból álló Pendergő tamburazenekar volt legutóbb a rendezvénysorozat vendégfellépője. A zenekar a Szegedi Tudományegyetemen alakult meg 2015-ben, az egyetemi zenei versenyre, ahol első díjban részesültek. Ezután az együttes működése állandósult. A zenekar székhelye Adán van. Koncerteket, műsorokat, táncházakat, hangszeres képzéseket tartanak a Vajdaságban és Magyarországon. Eddig két önálló lemezük jelent meg, illetve több lemezen vendégszerepeltek. A repertoárban elsősorban a hagyományos délvidéki magyar dallamok szerepelnek, mint a vajdasági Tisza mente, bácskai Duna mente, illetve a Dunántúl tamburazenéje is.

A zenekar tagjai: Bognár Odett ének, basszprímtambura; Csonka Balázs prímtambura, ének; Csuvik Oszkár tamburakontra; Hajagos Dávid tamburabőgő; Apró Kristóf basszprímtambura, ének; Zombori Péter basszprímtambura.  A koncerten közreműködött a Junior Prima-díjas Cseszák Zsombor hegedűn, cimbalmon, és Bolyos Miklós tamburacsellón.

 A taburazenekar a muzsikájával elvarázsolta a mélykúti közönséget. A koncertre nem csak a közeli falvakból, hanem a távolabbi településekről is érkeztek.

A Csorba-Házi Esték következő záró eseménye  július 28-án, vasárnap lesz 19.30 órától, amikor Tóth Tünde énekes lép színpadra.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában