Közlekedés

2024.07.27. 10:52

MÁV: Bács-Kiskunt is érintik a pályafelújítások és menetrendi módosítások

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Baon.hu

Pályakarbantartás miatt a Budapest—Lajosmizse—Kecskemét vonalon július 27-én és 28-án, szombaton és vasárnap a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

vonat, máv
Fotó: mavcsoport.hu / illusztráció

Az alábbi változásokra kell számítani:

  • A Nyugati pályaudvarról Lajosmizsére induló és az oda érkező S21-es vonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is érkeznek. Utasaik a ceglédi vonal S50-es járataival, a Tokaj, a Nyírség és a Latorca InterCity vonatokkal, továbbá a késő esti órákban az S21-es betétjáratokkal utazhatnak a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest, illetve Kőbánya-Kispest és a Nyugati pályaudvar között.  
  • A Kőbánya-Kispest és Dabas közötti szakaszon az S21-es vonatok eredeti menetrendjük szerint közlekednek. A Dabas és Lajosmizse közötti szakaszon az S21-es vonatok helyett módosított menetrend szerint közlekedő pótlóbusszal utazhatnak.
  • A hétvégén az Ócsáról Lajosmizsére 5:15-kor induló S21-es vonat (2910) helyett a teljes útvonalon pótlóbusz közlekedik.
  •  A Lajosmizse—Kecskemét vonalszakaszon az S210-es vonatok módosított menetrend szerint, egyes vonatok más időpontokban közlekednek.
  • A pótlóbuszok és vonatok közti csatlakozás Dabason és Lajosmizsén is biztosítva lesz.
  • Július 26-án, pénteken a Kőbánya-Kispestről Lajosmizsére 23:47-kor induló S21-es (2968) vonat helyett is pótlóbusz közlekedik Ócsa és Lajosmizse között.  

A lajosmizsei vonalon július 27-én és 28-án Dabas és Örkény állomáson és a közöttük lévő pályaszakaszon vasúti munkagéppel bokorírtást végeznek. A munkálatok miatt a két településen ezen a hétvégén a nappali és az éjszakai órákban is a vasút közelében nagyobb zajhatásra kell készülni, emiatt a lakosság türelmét és megértését kérjük.

Bevezetett menetrendi változások

Az S21-es lajosmizsei vonatokat érintő változások

  • Az S21-es vonatok fővárosi végállomása módosul, csak Kőbánya-Kispestig közlekednek, illetve onnan is indulnak.Ehhez igazodva mentesítő személyvonat indul naponta a Nyugati pályaudvarról 23:25-kor Kőbánya-Kispestre.

A távolsági vonatokat, a Tokaj, Nyírség és Napfény IC-ket érintő változások

  • A balatoni átlós vonatok közel alapmenetrend szerint közlekednek, de az Aranypart (16706, 16707) és a Szabolcsi tekergő expresszvonatok (16906, 16907) Kőbánya-Kispest állomáson nem állnak meg. A 16707-es vonat Debrecentől, a 16907-es vonat Szolnoktól 4 perccel korábban közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarról óra 20 perckor induló Tokaj és Nyírség InterCityk Szolnoktól általában 2 perccel később, Debrecentől az alapmenetrend szerint közlekednek.
  • A Nyugati pályaudvarról 3:50-kor induló Tokaj InterCity Ceglédről 6 perccel később indul tovább, de Szolnoktól már az alapmenetrend szerint közlekedik.
  • A Nyugati pályaudvarra óra 39 perckor érkező Tokaj és Nyírség InterCityk Cegléd és a Nyugati pályaudvar között 5 perccel később közlekednek.
  •  A Nyugati pályaudvara óra 9-kor érkező Napfény InterCityk Ferihegy és a Nyugati pályaudvar között 5 perccel később közlekednek. A Szegedről Budapestre 20:44-kor induló Napfény InterCity (721) 10 perccel később érkezik a Nyugati pályaudvarra.
  • A Nyíregyházáról a Nyugati pályaudvarra 18:40-kor induló személyvonat (6111) Ceglédről 10 perccel később indul és 10 perccel később érkezik a Nyugati pályaudvarra.

A Budapest—Cegléd—Szeged vonalon augusztus 9-től 11-ig Cegléd—Kecskemét állomások között végzett pályakarbantartás miatt a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Cegléd és Kecskemét között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában