Baon podcast

2024.07.04. 11:49

Huszonöt éve tesz a közösségért a kecskeméti Rotary Club – podcast

A Hír FM műsorának vendége Riczu Péter, a Rotary Club Kecskemét megválasztott elnöke volt. A beszélgetés apropóját a Rotary Club fennállásának 25. évfordulója adta.

Orosz Fanni Flóra

A kecskeméti klub nem hivatalosan 1998-ban alakult meg, amikor néhány lelkes önkéntes szeretett volna összefogással másoknak segíteni. A világszervezethez egy évvel később, 1999-ben sikerült hivatalosan is csatlakozniuk. A Rotary International egy olyan világszervezet, amelyben különböző foglalkozású emberek készek vállalni a humanitárius szolgálatot. Szakmai és magánéletükben magas etikai alapelveket követnek. Arra törekednek, hogy a világban terjedjen a megértés és a jó szándék. 

Rotary Club, közösség, évforduló
Huszonöt éve tesz a közösségért a kecskeméti Rotary Club
Forrás: Beküldött fotó

Riczu Péter választott elnök mesélt az ifjúsági diákcsere programról, amely hatalmas népszerűségnek örvend a fiatalok körében. A magyar diákok így a világ számos tájával megismerkedhetnek, és természetesen a világ számos pontjáról érkeznek is Magyarországra cserediákok. 

A kecskeméti Rotary-közösséggel a legtöbben a főtéren találkozhatnak, hiszen 1997-ben a karácsony előtti utolsó hétvégét kihasználva szervezték meg az első forraltbor-akciót. Karácsony előtt egy-két héttel azóta is megrendezik minden évben ezt a programot. Forralt-boros Hordót működtetnek az aktuális jótékonysági programok támogatására.  

A Rotary Clubnak köszönthető a Benkó Zoltán Szabadidőközpont vadonatúj játszótere is. 2020-ban fogalmazták meg a fogyatékkal élő gyermekek számára is hozzáférhető, integrált játszótér létesítésének gondolatát, idén pedig végre már minden gyermek élvezheti a különleges, játszótér előnyeit a kirekesztettség érzete nélkül. 

A megválasztott elnök örömmel mesélte továbbá, hogy a kecskeméti csapathoz nem rég különleges látogató érkezett: Stephanie Urchick, a világszervezet újonnan megválasztott elnökével beszélgethettek a kecskemétiek a közös célokról.  

A kecskeméti Rotary Club munkásságáról és jövőbeni céljairól még több érdekesség derül ki az alábbi felvételen:  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában