Kunfehértó

2024.07.22. 19:46

Közel a duplájára emelkedett a vendégek száma öt év alatt a FehérTone fesztiválon – galériával

A nyári strandszezon kiemelkedő rendezvénye a FehérTone Fesztivál Kunfehértón, amely mára az országosan jegyzett fesztiválok sorába is belépett. A négynapos zenei rendezvényen több mint 30 ezren fordultak meg, a hazai könnyűzenei világ sztárjai léptek fel.

Pozsgai Ákos

A különböző könnyűzenei programok négy napon át több színpadon követték egymást, a fellépők között volt többek között Majka, a Tankcsapda, a Krúbi, a ValMar, ByeAlex és a Slepp, a Halott Pénz, a Follow The Flow, Dzsudló és a Desh. A belépőket regisztráló kamerák felvételei szerint összesen 38 ezren tomboltak a FehérTone Fesztivál koncertjein, illetve választották a Tófürdő területén felépített fesztválthelyszínt a kikapcsolódásuk és a szórakozásuk helyéül.

FehérTone Fesztivál, koncert, Kunfehértó,
A hazai könnyűzenei világ sztárjai léptek fel
Fotó: Pozsgai Ákos

– Maximálisan pozitívan értékelem az idei fesztivált, ugyan még a pénzügyi elszámolásoknak nem értünk a végére, így nem tudni, hogy anyagilag mennyire volt rendtábilis, azonban a vendégek számát tekintve szép növekedést mutatott. A tervezett vendégszámot jóval felülmúltuk, több mint 30 ezer főre tehető, amely közel a duplája a 2019-es fesztiválnak, ami a covid előtti fesztiválok közül a legkiemelkedőbb volt, akkor 16 ezer belépő vendég volt. A mostani számadat közel a duplája, soha ilyen sokan nem voltak még FehérTone Fesztiválon – nyilatkozta hírportálunknak a szervezők részéről Monda Tamás, a Fehértó Non-Profit Kft. vezetője.

A szervező szerint a kiemelkedő érdeklődés bizonyára köszönhető annak is, hogy egy estére nem csak egy kiemelkedő fellépőt hívtak meg, hanem az össze fellépő a hazai zenei világ A kategóriás előadója, miközben igyekeztek a belépőket megfizethető szinten tartani. A korábbi évekhez képest a szolgáltatások színvonalát is növelték, a fesztivált kiszolgáló vidámpark, az először felállított óriáskerék, valamint a felsorakoztatott étel szolgáltatók is az ország legjobbjai közül voltak jelen a fesztiválon Monda Tamás szerint.

A fesztivál nem csak a nagyszínpad körül zajlott, hanem az egész tófürdő területén több helyszínnel, amit ki is használtak a vendégek az esti fürdőzéssel együtt. A fesztivál idejére elkészült egy kibővített ingyenes parkoló is, azonban a tapasztalatokat leszűrve, a jövő évi fesztiválon már az ingyenes parkolási lehetőség mellett lesz egy fizetős őrzött parkoló is, ahol parkolóőrök fognak segíteni, amire az idén is nagy igény mutatkozott volna – fejtette ki a fesztivál tapasztalatait leszűrve Monda Tamás.

A jövő évi fesztiválra készülve újabb meglepetésekkel készülnek a szervezők, szeretnék elérni a 40 ezer fölötti vendégszámot – tette hozzá az önkormányzati cég vezetője, aki köszönetet mondott Vas-Molnár Barnának, a Fehértone Fesztivál társszervező rendezőjének, valamint az esemény lebonyolításában résztvevő valamennyi közreműködőnek és segítőnek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában