Kecskemét

2024.07.17. 15:54

A csőtörések miatt kicseréli a Könyves Kálmán körúti vízvezetéket a Bácsvíz Zrt. – galériával, videóval

Mint arról beszámoltunk, szerdán újabb csőtörés történt a kecskeméti Könyves Kálmán körúton. Ez a csőtörés a pénteki hatalmas, millió liter vízveszteséggel járó és a vasárnapi sérülést követte. A csőtörések miatt a Bácsvíz Zrt. kicseréli az érintett vezetékszakaszt, jövőre pedig az egész, Izsáki útig futó vízcsövet.

Horváth Péter

Balogh Zoltán, a Bácsvíz Zrt. főmérnöke szerda délután elmondta, hogy az érintett szakasz felbontását követően azonosították a hibát: a péntekihez hasonló, de kisebb kagylós törés történt a vezeték szakaszán. Az a döntés született, hogy a csőtörések miatt az érintett vezetékszakaszt a nyomás alól kivéve kidugózzák, és mintegy 50-60 méter hosszon kicserélik. A munkálatok előkészítése már elkezdődött, szükség esetén beszerzik az anyagot, egyeztetnek a Magyar Közúttal, illetve a közreműködő alvállalkozókkal. 

csőtörés, Könyves Kálmán körút, Kecskemét
Újabb csőtörés volt Kecskeméten, a Könyves Kálmán körúton
Fotó: Horváth Péter

Balogh Zoltán elmondta, hogy várhatóan a héten lezajlik az előkészítés, a jövő héten pedig az építés történik. Az adott szakasz kivétele nem jelent változást a vízszolgáltatásban. A dugózásokkal az Izsáki úti és a vasút felé eső oldali vezetékszakaszt is nyomás alá tudják helyezni. Akik beleesnek a kivett szakaszba, oda ideiglenes vezetéket építenek ki a Bácsvíz Zrt. munkatársai, így ők sem tapasztalnak változás az ivóvíz szolgáltatásban. Balogh Zoltán elmondta, hogy az elkövetkező néhány hétben, amíg a munkálatok tartanak, várhatóan egyirányú közlekedés lehetséges a körút érintett szakaszán az Izsáki út felől, illetve a tényleges munkavégzés idejére lezárnák az útvonalat.

A főmérnök azt is elmondta, hogy a Könyves Kálmán körút 300-as vezetékszakaszának rekonstrukcióját várhatóan előrehozzák a jövő évre, aminek az előkészítését még idén elvégzik. Mint Balogh Zoltán fogalmazott, látható, hogy a vezeték anyagának elöregedése elérte azt a szintet, ahol már szükségessé vált a teljes csere. Ez az Izsáki úttól a vasúti átjáróig terjedő szakaszt érinti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában