Bácsvíz Zrt.

2024.07.13. 16:03

Brutális csőtörés történt Kecskeméten, több mint egymillió liter víz folyt el

Péntek hajnalban 4 óra 45 perckor csőtörés történt egy 300 milliméter átmérőjű főnyomóvezetéken, Kecskeméten a Könyves Kálmán körút. 23. szám előtt, mely következtében 40 perc alatt mintegy 1200 köbméter, azaz 1 millió 200 ezer liter víz folyt el. A brutális csőtörés miatt a víz alámosta az utat, a járda egy hatalmas kráterbe omlott, és több ingatlanban is kár keletkezett.

Horváth Péter

A vezetéken kagylós törés keletkezett, azaz 1 méter hosszú és 30 centi magas rész szakadt ki a csőfalból. A brutális csőtörtés nyomán kiömlő hatalmas mennyiségű víz teljesen elmosta a nyílt árkot, alámosta az utat, melyből egy darab a járdával együtt kiszakadt, így egy 50 köbméternyi kráter keletkezett az utcában. A Bácsvíz Zrt. szakemberei azonnal kimentek a helyszínre és rövid időn belül kiszakaszolták az érintett területet, megállítva a víz kiömlését. A tűzoltóság is kivonult a helyszínre, és több órán keresztül szivattyúzták a vizet – közölte a Bácsvíz Zrt. közösségi oldalán.

Kecskemét, csőtörés, víz, Bácsvíz Zrt.
Csőtörés Kecskeméten
Forrás: Bácsvíz Zrt. Facebook-oldala

Az érintett szakasz mentén több háznál az alacsonyabban fekvő helyiségekbe, kamrába, pincébe is befolyt a víz, károkat okozva az ingatlanokban.

Délután 14 órára az ívóvízszolgáltatás helyreállt, a további hibaelhárítási munkákat a hétvégén is végzik a Bácsvíz Zrt. munkatársai.

A beavatkozás idején az Izsáki út irányából egyirányon haladt a forgalom, a Korhánközi út felé lehet kerülni. A Könyves Kálmán körúton a Kiskőrösi út felől a Korhánközi út felé terelték a forgalmat, ami fennmaradt szombat reggelig. A teljes helyreállítás várhatóan a jövő hét végéig tart, akkor lehet majd újra használni az utat.

A Bácsvíz Zrt. felhívja a figyelmet, hogy amennyiben valakinek ehhez a csőtöréshez köthető kára keletkezett,  jelezze az ingyenesen hívható 06 80 200 423 telefonszámon, vagy az [email protected] email címen.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában