Kecskemét

2024.06.27. 10:40

Támogatja az önkormányzat az alapítványokat

Az eddig támogatásban részesült kecskeméti alapítványok további támogatásáról döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén. A Pályakezdő fiatalok önálló lakhatásának elősegítése pályázat lebonyolítását a Kecskeméti Kreatív Tudásközpont Közalapítvány végezte el.

Horváth Péter

A pályázat az előterjesztés messzemenően elérte a célját, ugyanis a támogatottak háromnegyede kiemelt hiányszakmában dolgozik, azaz egészségügyben, köznevelésben, szociális ágazatban, városüzemeltetési cégeknél, rendvédelemnél. A 68 fő fiatal lakhatási támogatásához a korábban biztosított 30 millió forinton felül további 3,4 millió forint szükséges, az idei költségvetés terhére.

Kecskemét, közgyűlés, támogatás, ülés
Az eddig támogatásban részesült kecskeméti alapítványok további támogatásáról döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén
Fotó: Horváth Péter

A Bács-Kiskun Megyei Könyvtárért Közalapítvány nemrégiben 600 ezer forint  összegű kérelmet nyújtott be működési költségei támogatásához. A költségvetési rendelet általános céltartalék terhére, működési célra biztosítják a kért összeget. Az Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány bruttó 1,536 millió forint összegű kérelmet nyújtott be a Mezei Utcai Közösségi Ház dolgozóinak bérfejlesztésére. Az alapítványok támogatását egyhangúlag megszavazta a közgyűlés.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában