Önkormányzat

2024.06.26. 09:26

Sikeres a Startmunka program Kelebián

A Startmunka program keretében az önkormányzat tizenkét fő számára biztosít munkát. A programra közel negyven millió forint állami és saját forrás áll rendelkezésre, állattartó telepet, szabadföldi és fóliás kertészetet üzemeltet az önkormányzat.

Pozsgai Ákos

Az önkormányzat Napköziotthonos Konyhájára minden nap friss zöldség érkezik, amelyet a Startmunka program keretében állítanak elő a foglalkoztatottak, ezzel biztosítva az egészséges közétkeztetést a településen.

Startmunka program, gyümölcs, zöldség, szürkemarha
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az önkormányzat három fő tevékenységet végez a program keretében; állattenyésztést, közel 100 fős szürkemarha állományt tartanak egy kétszáz hektáros legelőn, ami az önkormányzat tulajdonában van; valamint szabadföldi és fóliás kertészetet üzemeltet, számolt be Maczkó József polgármester.

A településvezető elmondta az is, hogy a Startmunka programra 33,5 millió forint támogatást kapott az önkormányzat a Belügyminisztériumtól, ehhez az összeghez a település költségvetéséből további hatmillió forintot tettek hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában