Elismerés

2024.06.29. 11:15

Kitüntetéseket adtak át a kalocsai Semmelweis-napon

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Kalocsai Szent Kereszt Kórházában csütörtökön, a Kalocsa Kamarakórus közreműködésével tartották meg a hagyományos Semmelweis-napi ünnepségét. A város legnagyobb intézménye ünnepén a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében dr. Bábel Balázs érsek, a vármegyei anyaintézmény részéről dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató vett részt az ünnepségen.

Zsiga Ferenc

A Semmelweis-nap emelkedett hangvételű beszédét dr. Valenczi Regina, a belgyógyászati osztály orvosa mondta. Az eseményen felolvasták a kecskeméti Semmelweis-napon kitüntetésben részesülő négy kalocsai munkatárs névét, majd a kórház pénzjutalommal járó elismeréseit Tóth - Szivós Etelka telephelyvezető és dr. Tóth Norbert orvosszakmai vezető, a szakdolgozói kamara kalocsai szervezete jutalmait Szigetiné Sánta Júlia elnök adta át.

Elismeréseket adtak át
Fotó: Zsiga Ferenc

Az ünnepség nyitányaként a Kalocsa Kamara Kórus előadásában Vecchi: Neked szól ez a dal című műve csendült fel. Az énekkar az ünnepség végén is fellépett, záró számként a Kumbaya-spirituálét adták elő. A műsorban Tuzson-Tóth Áron, a Liszt Ferenc AMI növendéke zongorán Edwaed Grieg Keringő című zongoraművét játszotta el, Soós Zoltán, a kórház munkatársa pedig az intézményről szóló saját, humoros hangvételű költeményét adta elő. 

Az egybegyűlteket elsőként dr. Bábel Balázs Kalocsa-kecskeméti érsek köszöntötte, majd dr. Horváth Zsolt orvos-igazgató és Tóth – Szivós Etelka telephelyvezető fejtette ki ünnepi gondolatait, köszönte meg a kórház dolgozóinak áldozatos munkáját.

Dr. Valenczi Regina, a Belgyógyászati Osztály orvosa ünnepi beszédében Semmelweis Ignác küzdelmes életútját felidézve vont párhuzamot a tudós orvos kitartó és szívós, példamutató munkája és a mai magyar egészségügyben dolgozók gyakran embert próbáló erőfeszítései között. 

Mint elhangzott, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház július 4-én, Kecskeméten tartandó Semmelweis-napi ünnepségén Kalocsáról kiemelkedő munkájáért főorvosi előléptetésben részesül dr. Hun Zsigmond, a Sürgősségi Osztály osztályvezetője. Kiváló kórházi dolgozó elismerést adományoznak Zsinkáné Rideg Anita vezető ápolónak. Kiváló ápoló címmel Lakatosné Tótyik Ildikó vezető ápolót, Kiváló asszisztens címmel Tóth Helga szakdolgozót jutalmazzák. 

Az ünnepség folytatásában pénzjutalommal járó elismerésben részesült a Szent Kereszt Kórház tizenegy munkatársa.

Idén kórházi közösséget is jutalmaztak, a 2024. év Kollektívája címet a Krónikus Belgyógyászati Osztály érdemelte ki. A címmel járó oklevelet az osztály vezető ápolója Tóth- Szivós Etelka telephelyvezetőtől és Dr. Tóth Norbert orvosszakmai vezetőtől vette át.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara nevében Szigetiné Sánta Julianna, a kamara helyi szervezetének elnöke Molnár-Bakos Szandra vezető ápoló, Czirók Csilla szakdolgozó, Haszánné Tupcsia Szilvia szakdolgozó, Szabó Lászlóné szakdolgozó és Virág Beáta asszisztens részére virágcsokor kíséretében adott át elismeréseket. 

A kórház bensőséges Semmelweis-napi ünnepsége állófogadással zárult. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában