XX. Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Nap

2024.06.28. 08:39

Jubileumi polgárőrnapot tartanak Dunapataj-Szeliden

A június 29-én megrendezendő XX. Bács-Kiskun Vármegyei Polgárőr Nap előkészületeinek utolsó mozzanatai zajlanak a Szelidi-tónál.

Zsiga Ferenc

A nagyszabású rendezvényen a vármegye 52 polgárőr egyesülete vesz részt, a szervezők a polgárőrök családtagjaival együtt több mint 800 főt várnak. A rendezvény helyszínén, a járás egyetlen fedett nézőtérrel rendelkező szabadtéri színpadán elsőként Dusnoki Csaba, a nagyközség polgármestere, majd dr. Fekecs Dénes, a Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke megnyitó beszéde hangzik el. A folytatásban dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Font Sándor országgyűlési képviselő, dr. Gulyás Zsolt vármegyei rendőr-főkapitány köszönti a polgárőr közösségeket és családtagjaikat. Ezt követően elismeréseket, polgárőr személyautót és polgárőr robogókat adnak át.

Dunapataj, polgárőrnap, program
Jubileumi polgárőrnapot tartanak Dunapataj-Szeliden
Fotó: Zsiga Ferenc

Az egybegyűltek szórakoztatásról a Kalocsai Kutyabarátok Köre bemutatója, a dunapataji Fényes Csillag Citera Zenekar és a Solti Fúvószenekar gondoskodik. A műsor a Dunaszentbenedeki Hagyományőrző Néptánccsoport és a Solti Mazsorett Együttes előadásával zárul. Az egész napos eseménysor részét képezi a Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály prevenciós programjának bemutatása, a veterán autók és motorok, a polgárőr robogók kiállítása. Emellett a résztvevőket egészen az esti órákig büfék, kaland - és játszóparkok, ingyenes fürdési lehetőség várja.

Dunapataj, polgárőrnap, program
Fotó: Zsiga Ferenc

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában