Közgyűlés

2024.06.27. 11:10

Újra megrendezik az Európai Mobilitási Hetet és az Autómentes Napot Kecskeméten

A közgyűlés elfogadta csütörtöki ülésén, hogy ismét megrendezzék Kecskeméten az Európai Mobilitási Hét és az Európai Autómentes Napot, amit az Építési és Közlekedési minisztérium koordinál.

Horváth Péter

Ehhez hatmillió forint támogatást biztosít a minisztérium. Az egyhetes rendezvénysorozat szeptember 16-tól (hétfő) 22-ig (vasárnap) tart majd. A főnap vasárnap lesz, egész napos kerékpárversennyel. E napon a járműforgalom elől elzárják Deák Ferenc tér (Alföld áruház felőli oldala), Lechner Ödön utca, Kisfaludy utca, Festő utca, Lestár téri parkolók (zsákparkoló), Kossuth téri parkolók (Lordok Háza előtt), Katona József tér, Batthyány utca (Dobó körúti körforgalomtól a Lestár tér irányába), Dobó körút (városközpont felőli oldal), és a Trombita utca területét. Tavaly az egész napos rendezvényen több mint 900 látogató vett részt, valamint a kerékpáros felvonuláson több mint 650 induló volt, akik közül 586-an regisztráltak.

Kecskemét, közgyűlés, mobilitás
Újra megrendezik az Európai Mobilitási Hetet és az Autómentes Napot Kecskeméten
Fotó: Horváth Péter

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában