Baon podcast

2024.05.18. 11:30

Kecskemét főépítésze szerint fontosak a víziók a város fejlődéséhez – podcast

Kecskemét főépítészével, Öveges Lászlóval beszélgetett a Hír FM műsorában Vízi Zalán műsorvezető-riporter. A kecskeméti főépítész betekintést enged egyéni pályafutásába, de a hírös város építészeti fejlődésről is beszámolt.

Orosz Fanni Flóra

Öveges László elmesélte, hogy az építész szakmát leginkább a terület alkotóereje miatt választotta: 

– „Kevés beszéd, sok tett és vannak kézzelfogható eredmények” – fogalmazott.

Öveges László Kecskemét főépítésze
Öveges László Kecskemét főépítésze 
Fotó: Vajda Piroska / archív-felvétel

A főépítész kiemelte, hogy a sikeres városszépítő tevékenységéhez elengedhetetlenek a támogató partnerek is, akik közül az egyik legfontosabb, a mindenkori polgármester. Ha a város vezetősége bízik a főépítészben az jelentősen megkönnyíti és előrelendíti a hatékonyságot. A podcast alatt arra is fény derül, hogy mennyiben volt más a rendszerváltás előtt és után főépítészként munkálkodni. A rendszerváltás alatt Öveges László Mező Mihály vezetése alatt felelt a város építményeiért, később pedig Zombor Gábor és Szemereyné Pataki Klaudia polgármesterek mellett is kibontakozhatott.  

Öveges Lászlótól megtudhattuk, hogy komoly munkát fektetnek az utak, a parkok és közterületek rendezésébe, amin bár még sokat kell dolgozni, elszántságból nincs hiány. Kiemelte a modern kori építészet kiemelkedő gyöngyszemét, a Kecskeméti Katona József Könyvtárat, ugyanakkor páratlan társasházak, irodaházak is épültek, de büszkeséggel töltheti el a város lakóit a megújult uszoda is.  

A beszélgetésben további részletek derülnek ki az Építészeti Tervtanács munkásságáról és a jövőbeni kecskeméti víziókról is az alábbi felvételből: 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában