Összefoglaló

2024.05.09. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 9.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A végéhez közeledik a Tündérszépek szépségverseny jelentkezési határideje, hiszen május 12-ig váruk még a nevezéseket. Stábunk addig sem pihen, hiszen szerdán újabb gyönyörű hölgyeket fotóztunk.

IMG_6522
2024.05.09 Kecskemét Katona József Könyvtár Születésünnep-Dr. Kelemen Edit el?adása Fotó: Lizik-Varga Katalin

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy albán rendszámú autóban.

A gyümölcsös alföldi boroké a jövő – hangzott el a szerdán tizenegyedik alkalommal megrendezett Bács-Kiskun Vármegye Bora versenyen Nemesnádudvaron.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető társával együtt éjjel dörömbölt egy mélykúti ismerősük házánál, majd amikor a férfi ajtót nyitott, az elkövetők megtámadták, többször megütötték és megrúgták.

Sárkányölő Szent György-díjjal jutalmazták Balog Martint, a Kígyósi Csárda konyhafőnökét.

Tizedik alkalommal tartottak szakmai módszertani napot az ország gyermekvédelem területén dolgozó szakembereinek a Kalocsai Gyermekotthonban. A rendezvény fővédnöke dr. Bábel Balázs, a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye érseke volt. Az eseményen Fülöp Attila, a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára is részt vett, és felszólalt.

Történelmi jelentőségű a kínai elnök magyarországi látogatása.

Befejezéséhez közeledik a kunbaracsi faluház energetikai felújítása. A kivitelezésre a vármegyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében elnyert vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően 93 millió forintot költhet a község önkormányzata.

Török üzleti delegáció látogatott csütörtök délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházába. Az üzleti találkozó lehetőséget nyújtott arra, hogy a térségbeli vállalkozások személyesen találkozhassanak Törökország egyik legfejlettebb térségének – Kocaeli – üzletasszonyaival, és tájékozódjanak az együttműködés lehetőségeiről.

Javában tartanak a Születésünnep alkalmából szervezett rendezvények Kecskeméten. A várandósoknak, kisbabás- és kisgyermekes családoknak szóló rendezvénysorozat keretében csütörtök délelőtt dr. Kelemen Edit tartott kötetlen beszélgetéssel egybekötött előadást az érdeklődőknek a Katona József Könyvtárban. A a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály Koraszülött Részlegének vezető főorvossal a koraszülésen át egészen a légúti betegségekig megvitathattak minden olyan témát a jelenlévők, ami érdekelte őket

Szerdán tartották a 29 éves múltra visszatekintő Varjú Lajos Országos Természettudományi Emlékverseny és az Arany János alsó tagozatos matematikaverseny eredményhirdetését a szervező Kecskeméti Széchenyivárosi Arany János iskolában. A háromfordulós emlékversenyen 104 tanuló mintegy 600 dolgozatát javították a tanárok.

Az eltiltott sofőr ittasan vezetett, de nem bírt elmenekülni a rendőrök elől.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara XVII. alkalommal, 2024. április 24-26. között szervezte meg Budapesten a Szakma Sztár Fesztivál kereteiben az országos szakmai versenyek döntőit, melyen kiváló eredményeket értek el a Kecskeméti Szakképzési Centrum tanulói.

A Kecskeméten dolgozó valamennyi pedagógusnak egy színházi előadással köszöni meg egész éves fáradhatatlan munkáját Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és a város önkormányzata, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházzal együttműködve. A Pedagógus Naphoz kapcsolódó örömteli hírt csütörtökön sajtótájékoztatón jelentették be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában