Összefoglaló

2024.04.27. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. április 27.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Pénteken újabb Tündérszépek fotózást tartottunk Kecskeméten, ezúttal három lány érkezett a stúdióba, hogy megmutassa Bács-Kiskunban élnek a legszebb hölgyek.

Fotó: Pozsgai Ákos

Kétszáz éves történetek a régi Kecskemétről - Bűnügyek és büntetések Katona József hivatali éveiből címmel tartott előadást Székelyné Kőrösi Ilona, történész, etnográfus a Hírös Agórában április 26-án, pénteken délután.

A hétvégi bajai programok zsúfoltsága miatt még a legutóbbi alkalommal a Szemétfogócskás csapattagok úgy döntöttek, hogy a következő akciójukat a természet megóvásáért, a hónapban utoljára április 28-án, vasárnap tartják.

Megkezdődtek a Battyhyány utca és a Szent István király út kereszteződésében a kanyarodóív korrekciójának útépítési munkálatai.

A város képviselő-testülete az önkormányzati választások előtti utolsó üléseinek egyikét tartotta csütörtökön. A tanácskozáson számos olyan kérdést tűztek napirendre, amelyeknek megítélésében a képviselők között nem volt összhang, ezzel szemben a nem önkormányzati, nagy hagyománnyal bíró, százakat vonzó közösségi rendezvények támogatása ebből a körből kimaradt.

Orbán Viktor: ha beindul a szelfigyár.

Kilenc önkormányzati tulajdonú lakás bérlésére írt ki pályázatot a kiskunhalasi önkormányzat lakástulajdonnal még nem rendelkező fiatalok részére. A pályázatok beadási határideje május 7., kedd 12 óra.

Kétnapos rendezvénysorozattal ünnepli fennállásának 150 éves évfordulóját Jászszentlászló a hétvégén. A jubileumi események sorát pénteken az ünnepi képviselő-testületi ülés nyitotta, melynek keretében adták a községi kitüntetéseket is.

Megkezdődtek a középiskolai ballagások, a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégiumban péntek délután több mint százhúsz szakvizsgára és érettségire készülő diák búcsúzott iskolájától.

Negyedik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Városi Sportcsarnokban az Eisberg Kiskun Kupa Kyokushin Karatebajnokságot, amelyen utánpótlás, felnőtt, de még szenior korú kezdő versenyzők léptek szőnyegre.

Hatalmas érdeklődés kísérte szombaton a IV. Helvécia futást, melyet a nagyközségi Majálissal egybekötve tartottak meg a művelődési háznál.

Kétszáz zsák szemetet gyűjtöttek a petőfiszállási polgárőrök az akcióban.

Elgázolt egy embert a vonat Kecskeméten.

Megosztozott a pontokon a Kecskeméti TE.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában