Baja

2024.05.10. 16:32

Hidvéghi Balázs: a béke megőrzése a választás tétje – galériával

Nagy érdeklődés mellett tartott lakossági fórumot Hidvéghi Balázs, az Európai Parlament képviselője csütörtök délután a bajai Hotel Elizabethben. A képviselő Zsigó Róberttel a júniusi választásról beszélgetett, elhangzott, hogy a tét a béke megőrzése Magyarországon.

Márton Anna

Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje köszöntötte Hidvéghi Balázst és Zsigó Róbert államtitkárt, Baja és térsége országgyűlési képviselőjét. Rövid beszédében emlékeztette a jelenlévőket arra, hogy közel egy hónap múlva változtathatnak a város vezetésén, és hazánkat is megőrizhetik a béke pártján. 

béke, Hidvéghi Balázs, háború
Hidvéghi Balázs: a béke megőrzése a választás tétje
Fotó: Bús Csaba

– 30 nap múlva önkormányzati és európai parlamenti választások lesznek. Erre a napra vártunk lassan öt éve. Az elmúlt öt évben azt kellett néznünk, hogy szeretett városunk, amelyre korábban a fejlődés és a rend volt jellemző, most egy helyben topog. Az előző városvezetés által elnyert pályázatokat visszaadták, újabb fejlesztések nincsenek. Mindeközben a baloldali városvezetés az egymással szembeni politikai csatározásokkal vannak elfoglalva. Mi az elmúlt öt évben is a bajaiakért dolgoztunk. Közösségünk egy elvesztett választás után együtt maradt, segítettük, támogattuk egymást és mára még erősebbek lettünk – hangsúlyozta a polgármester-jelölt.

A továbbiakban arra kérte a jelenlévőket, hogy a következő 30 napban még segítsenek. Merítsenek erőt a jelenlegihez hasonló alkalmakból, a személyes találkozásokból, beszélgetésekből. Ha ez így lesz, egy hónap múlva nyernek és visszaállítják Bajára a fejlődést, a rendet és a békét. – Békére nem csak Baján, hanem egész Európában is nagy szükség van – fogalmazott Kámánné dr. Bari Bernadett.

A béke megőrzésére elkötelezett a magyar kormány

Hidvéghi Balázs kijelentette: Magyarország közvetlen környezetében dúl egy kegyetlen háború több mint két éve, és azt látjuk, hogy Brüsszel és az Európai Unió egyre inkább egy háborús kiszélesedés útjára lépne. Nem arról beszélnek, hogyan lehetne megállítani ezt az öldöklést, hanem fegyverek, katonák küldéséről beszélnek. Sőt, most már nem zárják ki egy világháborús összecsapás lehetőségét sem, atomfegyverek használatát is halljuk a francia elnöktől, a lengyel miniszterelnöktől, a Balti államok vezetőitől. – Nem kevesebb a tét június 9-én, mint hogy meg tudjuk-e védeni Magyarország békéjét és a magyar emberek biztonságát – jelentette ki Hidvéghi Balázs.

A magyar kormány elkötelezett arra, hogy megőrizze a békét, hogy kívül tartsa Magyarországot a háborús konfliktuson. – Mi magyarok megtanultuk azt, hogy rajtunk kívül álló okokból, ha egy háborúba belekényszerítik az országot, láttuk azt, hogy ez pusztítást, halált, szenvedést okoz, és ezen mi csak veszíthetünk. Korábban mi kétszer is veszítettünk a világháborúkban. Nem akarjuk megengedni azt, hogy bele kényszerítsenek bennünket egy ilyen konfliktusba. Az is látható, hogy ebben a küzdelemben szükségünk van az emberek támogatására. A kormány akkor tud békét garantálni ha a kellő támogatást kapunk a szavazóktól. Erre kérjük őket. Azt is látjuk, hogy a magyarországi baloldal, a dollárbaloldal képviselői egytől egyig háború pártiak. Összeköti őket az, hogy külső országokból finanszírozzák és irányítják őket. Tettek is olyan kijelentéseket ami arról szól, hogy a háborúba Magyarországnak is be kellene lépnie – fogalmazott Hidvéghi Balázs.

Hozzátette továbbá, hogy arra kérik a magyar embereket, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a választásokon, hogy őrizzék meg a békét és a biztonságot Magyarországon. Támogassák azt a kormányt, amely ezt a célkitűzést mindennél fontosabbnak gondolja és, amely nem fogja elárulni a magyar embereket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában