Baon podcast

2024.04.24. 13:39

Gyermekeket támogattak a Bács-Kiskun vármegyei üzleti élet képviselői – podcast

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a közelmúltban rendezte meg az Üzleti élet elnevezésű jótékonysági bálját. A befolyt összegből egyenként másfél millió forinttal támogattak két kecskeméti, alapvetően gyermekekkel foglalkozó alapítványt. A rendezvény hátteréről Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke beszélt a Rádió 1 Gong műsorában.

Lizik-Varga Katalin

Az elnök elmondta, hogy idén 13. alkalommal rendezték meg az üzleti élet jótékonysági bálját, közel 200 fő részvételével. Idén újításként megyei művészek alkotásaira is licitálhattak a résztvevők. Az alkotásoknak több mint a fele gazdára talált, több mint 2 millió forint folyt be ennek köszönhetően.

Gaál József, a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke
Fotó: Bús Csaba

Az összeg egy részét megkapták az alkotók, így a művészeket is tudták támogatni, a másik részét pedig a tombola bevételével és az egyéb felajánlásokkal együtt jótékonysági célra fordították: az Élethinta Közhasznú Alapítvány és az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti központjának ajánlották fel. 

Az Élethinta Alapítvány a súlyosan és halmozottan sérült (SHS) fiatalok jelenéért és jövőjéért dolgozik. A civil szervezet hiánypótló szerepet tölt be az érintett családok érdekeinek képviseletével, valamint anyagi és erkölcsi támogatással segít. Közel 50 érintett családdal működik együtt Kecskeméten és vonzáskörzetében. 

Rácz-Szabó Mária a kecskeméti Élethinta Közhasznú Alapítvány kuratóriumi tagja elmondta, hogy a támogatásból az integrált akadálymentes játszóparkjukat fogják bővíteni, valamint a pénzből a családokban nevelkedő halmozottan fogyatékos sérült gyermekekkel foglalkozó intézmények speciális terápiás eszközkészletét szeretnék bővíteni. Emellett segíteni fogják azokat a családokat, akik bármilyen komplex élethelyzeti életproblémával fordulnak hozzájuk.

A gyermekvédelmi szakellátás és az alapellátás keretében nevelőszülői hálózatunkban illetve családmegerősítő és ifjúsági programunkban közel 400 gyermekről gondoskodunk – mondta Vass Ildikó az SOS-Gyermekfalu Magyarországi Alapítványa kecskeméti nevelőszülői hálózatának a vezetője. Hozzátette, hogy ők a kapott adományból többek között segíteni, finanszírozni fogják például a gyermekek speciális ellátását, a fiatalok nyaraltatását, támogatását.

A cikkben szereplő podcast megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában