Kecskemét

2024.04.23. 11:13

A Grapevine táncosai és hastáncosai is dobogóra állhattak

Sikeres hétvégét tudhat maga mögött a kecskeméti Grapevine Tánciskola. A növendékei három különböző versenyről tértek haza szép, dobogós eredményekkel.

Sebestyén Hajnalka

Táncművészeti döntő

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége szombaton Budapesten rendezte meg a Junior Táncművészeti Fesztivál Döntőjét és Szakgimnáziumok Fesztiválját, melyre a Grapevine Show Dance Club továbbjutott. A döntőben az általános iskola felső tagozatos korosztálya szép eredményeket ért el, az erős mezőny ellenére. Összesen nyolc koreográfia kapott lehetőséget a még márciusban megrendezett elődöntőn a mostani budapesti megmérettetésre. A következő eredmények születtek:

Grapevince tánciskola, verseny, siker
Szóló kategóriában is sikeres volt a kecskeméti tánciskola, hiszen Fekete Katalin, a „Macskalány” 3. helyezett lett
Fotó: Beküldött fotó

Csoportos koreográfiáknál „A fal” 2., „Vigyázz, kész, tánc!” 3., „Az idő rabjai” 3. helyezést szerzett (mindhárom koreográfusa: Szabó Eszter). „A fény elmúlása”szintén 3. helyezést ért el (koreográfus: Varga Botond).

Duó kategóriában Balog Liza és Molnár Flóra Sára „Végtelen kötelék” 2. helyen végzett (saját koreográfia), Füle Laura és Ordasi Flóra „Árnyékom” 2. helyezés (koreográfus: Lukács Vivien).

Szóló kategóriában: Fekete Katalin „Macskalány” 3. helyezett lett (Varga Donát).

Klauzál kupa

A Dabason rendezett XXVIII. Klauzál Kupa Országos Amatőr Táncversenyen több mint 300 produkció vett részt. A művészi látványtánc „A” kategóriában indult Grapevine növendék, Zsombok Eszter kiváló eredményt ért el. Szólóban „Locatelli hegedűje” 1. helyen végzett. (koreográfus: Szabó Eszter).

Hastánc

A Grapevine Tánciskolában nagy hagyományokkal rendelkező, Szegedi Anita vezetésével működő hastánc csoport is remek eredményekkel zárta a hétvégét, a Siófokon megrendezett I. Balaton Bellydance Cup minősítő és helyezéses hastáncversenyen.

Haladó csoport felnőtt I. kategóriában ezüst minősítést és IV. helyet szerzett Mészáros Marcsi, Uzsoki Rebeka, Nagy Petra. Tovább Star of the Balaton: III. helyezést ért el Szegedi Anita. Haladó szóló dob kategóriában arany minősítés, II. hely és különdíj lett Mészáros Marcsié.

Grapevince tánciskola, verseny, siker
A hastáncosok is kiváló eredményekkel tértek haza
Fotó: Beküldött fotó

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában