Szünidő

2023.07.08. 07:00

Mentorok segítik a tehetségeket a kecskeméti zenei és dalszerző táborban

Jövő hétfőtől újra zenei tehetségekkel telik meg a Kecskeméti Zenészegylet zenei és dalszerző tábora. Neves mentorok segítik a tehetségek kibontakozását.

Sebestyén Hajnalka

Képünk a tavalyi táborban készült

Fotó: Bús Csaba / archív felvétel

Szénási Pál Bertalan, az egyesület elnöke elmondta: negyedik alkalommal tartják meg a nyári zenei tábort. A Nemzeti Kultúra Alap jóvoltából lehetőséget biztosítanak a tehetséges fiatal alkotók számára a fejlődésre és a szakmai továbbképzésre. A helyszín idén is a Granada Hotel, mely szintén támogatja a rendezvényt.

A négynapos táborban összesen 15 fiatal tehetség, 10 eladó és mentor dolgozik majd. A tábort megelőzően pályázni lehetett videókkal, írott és feljátszott ötletekkel a tábori részvételre. A mentorok választották ki kivel kíván dolgozni a táborban. Kecskeméten méltán ismert ifj. Pulius Tibor mentorálja majd a gitárosokat. Kállai Misi a billentyűs fiatalokkal dolgozik, valamint még két mentor a kezdő hangszereseket segíti. Nyúl György a Trendkillerz és az Inverz gitárosa, és az egyesület titkára, Somogyi Károly zongora tanár is segíti majd a táborlakó tehetségeket.

Ezzel párhuzamosan négy stúdió pont működik az egy hét alatt Rab Attila, a TEXAS Stúdió hangmérnökének vezetésével. 

Ezekben felvételeket készíthetnek az ügyesebb alkotókedvű fiatalok. Szénási Anna énektanár pedig az énekesek hangképzését, Németh Zoltán a dalszerzők munkáját segíti. 

Előadásokat is meghallgathatnak a táborozók. Az előadók között szerepel Cselőtei László NKA Hangfoglaló program elnöke, a HammerWorld havonta megjelenő, a hard rock és heavy metal magazin főszerkesztője, rádiós műsorvezető-szerkesztő, dr. Lorbert Zsuzsanna, az Artisjus Jogosulti Szolgáltatások Főosztályának vezetője. 

A programok ingyenesen látogathatók bárki részéről. 

Szénási Pál Bertalan végül hozzátette: a Kecskeméti Zenészegylet közel 23. éve töretlen eltökéltséggel küzd a magyar dalok népszerűsítéséért, azok megalkotásáért és a közönség felé való eljuttatásáért, a zenészpalánták továbbképzéséért és az alkotásra vágyók segítéséért. Évente 100 felett van a tagok által létrehozott koncertek és fellépések száma. Az egyesület együttműködik a városi és megyei civil szervezetekkel, amelyek a magyar dal ügyében elkötelezettek. Az egyesület évek óta részt vesz a Magyar dal napja rendezvényein. Több egyesületi tag nem csak előadóként, hanem szerzőként is erősíti a magyar dalok népszerűsítését. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában