Kézműves-foglalkozás

2023.04.02. 16:20

Szalmabálákban keresték a tojást a gyerekek Ballószögön – galériával

Ballószögön nagyon jól sikerült szombaton a Húsvétváró. A faluházban és környezetében sokféle ünnepi program várta a családokat. A részletekről Nagy Gabriella, a faluház művelődésszervezője adott számot.

Sebestyén Hajnlalka

Tojást is festettek Ballószögön

Fotó: Papp Attila Gyula

A faluház nagytermében vásárt tartottak, ahol kézműves portékákat, húsvéti díszeket és finomságokat kínáltak. Több ponton kézműves-foglalkozásokon vehettek részt a kicsik és nagyok. Akadtak, akik tojást festettek vagy mézeskalácsot sütöttek, díszítettek, de többen tojásfűzért készítettek, csipkeverést próbáltak ki, nyuszis díszeket kreáltak. 

A kisebbek nagy örömére nem maradt el a csillámtetoválás, és az árnyszínházban A három nyúl történetét láthatták. Az udvaron kis állatokat lehetett simogatni, illetve lehetett lovagolni.

A nap fénypontja a tojáskereső verseny volt. A polgármesteri hivatal előtti udvaron a szalmacsomókba rejtett nyuszitojásokat, édességeket hatalmas lelkesedéssel keresték meg a gyerekek. Korcsoportonként külön-külön bála várta a kicsiket. Mindezek után, aki készült locsolóverssel, tavaszi verssel plusztojáshoz juthatott. A hivatal előtti parkban idén is feldíszítették a tojásfát, melyre a lakosoktól is sorra érkeztek a díszek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában