Napirendi pontok

2023.04.27. 20:23

Bemutatkoztak az új rendőrkapitányok a félegyházi képviselő-testületi ülésen – galériával

Egyhangú szavazattal fogadta el a kiskunfélegyházi képviselő-testület a város közrendjéről és közbiztonságáról szóló rendőrségi beszámolót csütörtöki ülésén. A napirend kapcsán városi elismerést adott át a polgármester és a városatyák megismerhették az új vármegyei, illetve az új kecskeméti és félegyházi városi rendőrkapitányokat is.

Vajda Piroska

Városi elismerést adott át Csányi József polgármester (balra) a félegyházi rendőrkapitányság munkatársának, Mészáros Bálintnak

Fotó: Vajda Piroska

A csütörtöki képviselő-testületi ülés vendége volt dr. Gulyás Zsolt, rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, Bács-Kiskun vármegyei főkapitány; Timafalvi László, rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, kiskunfélegyházi rendőrkapitányság leköszönő vezetője; Tarnóczi László rendőr ezredes, Kiskunfélegyházi kapitányság megbízott vezetője és Mészáros Bálint, rendőr főtörzsőrmester. 

Elismerést is átadtak a testületi ülésen

A napirendi pontok előtt az önkormányzat nevében városi elismerést adott át Csányi József, polgármester a félegyházi rendőrkapitányság munkatársának, Mészáros Bálintnak. A rendőr főtörzsőrmester Kiskunfélegyháza város közrend és közbiztonsága érdekében 2022 évben kifejtett kimagasló munkája alapján vehette át az elismerést. 

A méltatásban elhangzott: Mészáros Bálint a rendészeti osztály szabálysértési előkészítő csoportjának referense rendőri pályafutását Kiskunfélegyházán kezdte 2011-ben, majd 2014. augusztus elsejétől a szabálysértési előkészítő csoport előadója lett. A szabálysértési eljárások lefolytatása során munkájával jelentősen hozzájárult a szabálysértők elleni hatékony fellépéshez, az állampolgárok biztonságérzetének növeléséhez, a hatékony bűnmegelőzés elősegítéséhez. Munkáját folyamatosan magas színvonalon végzi, intézkedései során határozottan, kulturáltan jár el. Munkatársaival való kapcsolatát kölcsönös tisztelet, bajtársiasság és a korrekt együttműködés jellemzi. 

A közbiztonságot szeretnék javítani

A napirendi pont kapcsán dr. Gulyás Zsolt, Bács-Kiskun vármegyei főkapitány elmondta, szeretné a közbiztonságot még jobban megszilárdítani a vármegyében. Reméli, a lakosság már érzi, hogy a rendőrök többet vannak a közterületeken és nem csak rendőrautókat látnak, hanem intézkedő rendőröket. Hiszen van mit tenni. Nem nagy mértékben, de emelkedett a bűncselekmények száma. Ebben szerepet játszik az embercsempészet, a határzár rongálás, és az online csalások elszaporodása. Ebben az évben ezek visszaszorítása különösen fontos küldetésük lesz – hangsúlyozta a főkapitány. Hozzátette, a másik nagy küldetésük a drog elleni fellépés. Ígéretet tett arra, hogy a drogterjesztők ellen látványosan fognak fellépni. Ugyanakkor fontos feladatnak tartja a drogfogyasztás visszaszorítását is, ezért májusban Bács-Kiskun vármegyében is megalakítják a bűnmegelőzési tanácsot, melynek munkájába a polgármestereket is bevonják. 

Harmadik küldetésként a közlekedés biztonságának javítását nevezte meg. 

A vármegye ugyanis a statisztikák élén áll a halálos balesetek, az ittas vezetés és a passzív biztonsági eszközök használatának elmulasztása terén is 

– sorolta a szomorú tényeket a főkapitány. 

Timafalvi László, rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos 16 éven keresztül vezette a kiskunfélegyházi rendőrkapitányságot. Dr. Gulyás Zsolt felkérésre a jövőben a kecskeméti kapitányság vezetőjeként szolgál majd. Úgy fogalmazott: új kihívás ez számára, de Kecskeméten is a legjobb tudása szerint fog eljárni. A csütörtöki képviselő-testületi ülésen köszönetet mondott a város vezetőinek az eddigi együttműködésért. Mint mondta, elköszön, de nem búcsúzik, hiszen továbbra is félegyházi marad. 

Tarnóczi László, rendőr ezredes, Kiskunfélegyházi kapitányság megbízott vezetője elmondta, több mint harminc éve dolgozik a rendőrség kötelékében. Közel 27 évig volt a kecskeméti rendőrkapitányság állományában. Jó érzéssel fogadta a dandártábornok felkérését a félegyházi rendőrkapitányság vezetésére. Elődje, olyan mércét állított fel, amit megpróbál elérni és ha lehetséges, akkor átugrani is. Ehhez számít a város vezetőinek és a társszerveknek a támogatására is. 

A bemutatkozások után Csányi József polgármester elmondta, az önkormányzat is mindent megtesz a közbiztonság megerősítése érdekében. Ígéretet tett arra, hogy tovább fejlesztik a város védelmi rendszerét. Örömét fejezte ki, hogy ehhez jó partnerekre talált az új rendőrségi vezetőkben is. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában