Látványtervek

2022.07.18. 19:28

Grandiózus gyógykomplexum-fejlesztést terveznek a halasi kórházban

Elkészült a Kiskunhalasi Semmelweis Kórháznak a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházának fejlesztési koncepciója, amely a további tervezési és megvalósíthatósági folyamatok alapkövét jelenti – tudatta weblapján a TSPC mérnökiroda.

Pozsgai Ákos

A TSPC mérnökiroda látványterve a halasi kórház nagy ívű fejlesztéséről

Forrás: tspc.hu

A kórház fejlesztési koncepciója az orvosi turizmusra épül, mely Európában az egyik legdinamikusabban növekvő ágazat. Célja, hogy egy fenntartható egészségügyi szolgáltató kórház jöjjön létre, ami megfelel a költséghatékony üzemeltetés kritériumainak, valamint a betegek és munkavállalók számára is motiváló környezetet biztosít – áll a TSPC közleményében.

A mérnökiroda tájékoztatójában rámutat, hogy a terv alapja, hogy a jelenlegi orvostechnikai, energetikai, infrastrukturális és hotelszolgáltatás elavult épületeinek a helyére egy 21. századi innovatív komplexum jöjjön létre. 

A város hosszú távú célja, hogy hasznosítani tudja a meglévő gazdasági, társadalmi és környezeti értékeit. Ezen értékek megőrzésével párhuzamosan tervezett a város dinamikus fejlesztése – olvasható a mérnökiroda tájékoztatójában.

Így nézhet ki a jövőben a halasi kórház
Forrás: tspc.hu

A kórházfejlesztés céljai között szerepel a jól strukturált sürgősségi betegellátó osztály kialakítása, a járó- és fekvőbetegellátás betegútjainak teljes szétválasztása, a diagnosztika minőségi fejlesztése, a jelenlegi ágyszám racionalizálása mellett az adott szakmák igényeinek megfelelő tömbösített épületszerkezet kialakítása, az elavult szakrendelő helyén az egy új Északi-szárny felépítése, valamint a hotelépület költséghatékony rekonstrukciója.

A kórház mellett a terv része a Csipke Életmód – Orvosi, Rekreációs és Gyógyszálló, valamint a Csipke Gyógyfürdő- és Gyógykomplexum megalkotása is. 

Az épületeket kiegészítheti egy 600 férőhelyes, részben földfelszíni mélygarázs is, ahonnan nemcsak a kórház, hanem a gyógyszálló és a gyógyfürdő is elérhető lenne.

A tervezőiroda közleménye kitér arra is, hogy a projekt megvalósításával olyan innovációs kitörési pont jöhet létre, mellyel az elkövetkező évtizedekben egy nemzetközi viszonylatban is meghatározó orvosszakmai, gyógyászati és gyógyturisztikai központ alakulhat ki Kiskunhalason.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója szerint országosan is egyedülálló lehetőséget rejt magában a fejlesztés.

– Kiskunhalason egy jól működő aktív kórház és a kiváló gyógyvízzel rendelkező gyógyfürdő közelsége, amely az alapja a térség egyik kiemelt fejlesztési koncepciójának – írta közösségi oldalán a főigazgató.

A cél, hogy egy 21. századi innovatív komplexum jöjjön létre
Forrás: tspc.hu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában