Galériával

2022.04.02. 12:51

Új mentőautóval gazdagodott a kecskeméti mentőállomás

Negyedik generációs Mercedes Sprinter eset-rohamkocsit adtak át szombaton a kecskeméti mentőknek. Az európai színvonalú felszereléssel ellátott járművet hétfőtől állítják szolgálatba.

Gulyás Sándor

Balról-jobbra: dr. Salacz László országgyűlési képviselő, Horváth Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje, Hangai József, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa. Fotó: Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

Az idei évben az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) huszonkilenc új mentőautót szerez be, melyből ez idáig tíz érkezett meg. Ennek egyike a most átadásra kerülő esetkocsinak megfelelő szintű ellátást biztosító jármű.

– A mentőszolgálat folyamatosan monitorizálja az autók helyzetét, életkorát, ennek megfelelően történik a járműpark megújítása. 

Az új kocsik beszerzésével tovább fiatalodott az OMSZ gépjárműparkja, jelenleg öt év alá csökkent a szolgálatot teljesítő mentőkocsik átlagéletkora Magyarországon. 

A felszabaduló autók tartalékállományba kerülnek, melyeket rendezvények biztosítására, illetve a modernebb járművek szervizelésének idején, a mentőgépkocsik pótlására felhasználjuk fel – mondta el hírportálunknak Hangai József, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa.

– A koronavírus-járvány ideje alatt az egészségügyben dolgozók mindent megtettek annak érdekében, hogy megóvják a magyar állampolgárok egészségét. A pandémiás időszakban a mentők munkája különösen megfizethetetlen volt. A mentőszolgálatot stratégiai partnerként kezeli a kormány, ez a technika fejlesztésekben is megmutatkozik. Amellett, hogy fejlesztjük a gépjárműparkot, folyamatosan újítjuk meg a mentőállomásokat, az eszközparkot és az informatikai hátteret. A ma átadott, európai színvonalú felszereléssel ellátott jármű, hétfőn már szolgáltba áll – emelte ki dr. Salacz László országgyűlési képviselő.

Az átadáson dr. Salacz László országgyűlési képviselő, kettő, főként kávékból és édességekből összeállított csomaggal köszönte meg a mentők munkáját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában