Szentkirály

3 órája

Két gyerek és öt felnőtt is megsérült a balesetben, vádat emeltek a vétkes sofőr ellen

Nem adott elsőbbséget egy másik autósnak a szolnoki férfi egy szentkirályi útkereszteződésben, ezzel egy embernek súlyos, míg másik ötnek könnyű sérüléseket okozott, és ő maga is komolyan megsérült a balesetben. A Kecskeméti Járási Ügyészség most maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt ellene.

Horváth Péter

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közleménye szerint a férfi 2023. június 18-án Szentkirályon autóval rá akart kanyarodni a Lakiteleket Szentkirállyal összekötő útra, de eközben nem adott elsőbbséget a neki balról, Lakitelek felől érkező személyautó részére, ezért összeütköztek a kereszteződésben.

vádemelés, baleset, Szentkirály
Vádemelés: két személyautó ütközött össze Szentkirályon, a balesetben heten megsérültek
Fotó: MW-archív

Az ütközés miatt a vétlen jármű a bal oldali árokba sodródott, ahol a vádlott autója pedig megpördült a tengelye körül, de az úttesten maradt. A baleset következtében a vádlott és utasa súlyos, maradandó fogyatékosságot eredményező, míg a vétlen autóban utazó öt személy – köztük két kiskorú gyermek is – könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfi ellen végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést és közúti járművezetéstől eltiltást indítványoz. A vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni – zárja közleményét az ügyészség.
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában