Bűnügy

2 órája

Németországban körözött szexuális ragadozót fogtak el Nagybaracskán

Szexuális bűncselekmény miatt Németországban körözték azt az 58 éves férfit, aki Bács-Kiskunban rejtőzködött. A szexuális ragadozó kiskorúak ellen követte el a súlyos bűncselekményeket, és több mint egy éve keresték.

Vizi Zalán

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Célkörözési Osztálya derítette fel a szexuális ragadozó tartózkodási helyét. A police.hu tájékoztatása szerint a férfi Németországban öt rendbeli, gyermekkorúak sérelmére elkövetett súlyos szexuális bűncselekmény miatt állt eljárás alatt, azonban 2023-ban ismeretlen helyre szökött. 

szexuális ragadozó, rendőrség, bűnügy, Nagybaracska
Több mint egy éve kereste a rendőrség a szexuális ragadozót
Fotó: police.hu

Mint írják, a férfi a bűncselekményeket magánórákon, nyelvi korrepetálás alatt követte el, és félő volt, hogy Magyarországon is hasonló cselekményeket valósíthat meg. 

A Nemzeti Nyomozó Iroda fejvadászai együttműködtek a német társszervekkel, és a magyar speciális egységekkel közösen két nap alatt sikeresen megállapították a német szexuális ragadozó tartózkodási helyét. Közös akció keretében október 9-én Nagybaracskán csaptak le rá a Bajai Rendőrkapitányság munkatársaival közösen. 

Az 58 éves férfit a nyomozók őrizetbe vették, kiadatásáról a bíróság a későbbiekben dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában