Vádemelés

14 órája

Késsel rabolták ki ismerősüket a majsai amazonok, fegyház várhat rájuk

Fegyházba küldené a Kiskunhalasi Járási Ügyészség azt a két nőt, akik késsel rabolták ki közös férfi ismerősüket. A fiatalabb nőt és egy másik férfi bűntársát emellett lopás bűntettével is vádolja. Ügyükben a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Pozsgai Ákos

Az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás miatt emelt vádat a két nővel szemben. A vád szerint a lopásokból élő kiskunmajsai nő és a korábbi fegyházbüntetéséből feltételesen szabadult bűntársa elhatározták, hogy közös ismerősüktől, egy helybeli férfitól pénzt szereznek. Meg is jelentek 2024. május 18-án az esti órákban a sértett háza előtt és a portán kívülről kiabáltak be, hogy pénzt kérnek tőle.

rablás, Kiskunmajsa, vádemelés, ügyészség,
Késsel rabolták ki ismerősüket a majsai amazonok
Fotó: Shutterstock

Késsel követelték a pénzt

A férfi távozásra szólította fel őket, mivel azonban a két nő mindenáron pénzhez akart jutni, átmásztak a kerítésen és bementek a házba. A férfi éppen a rendőröket hívta volna telefonon, amikor a fiatalabb nő az asztalról felkapott egy kést és nekiszegezte pénzt követelt tőle. A másik nő eközben egy táskába bepakolt mindent, ami a keze ügyébe került: öblítőszer és élelmiszer mellett a férfi sportcipőjét és övtáskáját is eltette, majd felszólította ő is a férfit, hogy adjon készpénzt.

Nem sokáig örülhettek az elrabolt szajrénak

A túlerővel nem állt szembe a megfenyegetett férfi, előbb egy 2 ezer, után pedig egy 10 ezer forintos bankjegyet vett elő és adott át a támadóinak. A fiatalabb nő eldobta a kést és a megpakolt táskát felkapva bűntársával együtt elmenekültek, a vádirat szerint az elrabolt zsákmányon később megosztoztak. Nem sokáig örülhettek azonban a szajrénak, mert a rendőrök néhány óra múlva elfogták őket és kattant a csuklójukon a bilincs. Őrizetbe vételük mellett indult ellenük eljárás.

rablás, Kiskunmajsa, ügyészség
A rablás helyszíne
Fotó: ügyészség.hu

Más bűncselekmények is a számlájára írhatók

A nyomozás során kiderült, hogy a fiatalabb nőnek további három lopás is a számlájára írható, amit egyedül, illetve egy férfi bűntárssal – az ügy harmadik vádlottjával – együtt követett el. Egy ismerőse alkalmi távollétét kihasználva, a hálószobából egy lakattal lezárt pénzkazettából vittek el 170 ezer forintot.  Alkalmi bűntársával további két helyről edényeket, lakásfelszerelési tárgyakat és csavarozógépet loptak el.

Fegyházba küldené őket az ügyészség

Az ügyészség a két nőt felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettével, a fiatalabb nőt és férfi bűntársát emellett lopás bűntettével is vádolja. Az ügyészség a letartóztatásban lévő nőkkel szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. Bűnösségükről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában