Határvédelem

9 órája

Tizenegy illegális migránst tartóztattak fel Hercegszántón és Kelebián

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 48 határsértőt tartóztattak fel és 78 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Csongrád-Csanád vármegyében, 4 esetben összesen 24 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén és Röszke autópálya határ átkelőhelyén – írja a police.hu. Bács-Kiskun vármegyében, 3 esetben összesen 11 határsértőt tartóztattak fel Hercegszántó és Kelebia külterületén. Győr-Moson-Sopron vármegyében, 3 esetben összesen 13 határsértőt tartóztattak fel Hegyeshalom külterületén.

illegális migráns, határvédelem, rendőrség
Fotó: police.hu / illusztráció

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, szír, pakisztáni, nepáli, marokkói, iraki, mongol, török és sri-lankai állampolgároknak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában