Bács-Kiskun

20 órája

Évekig bántalmazta a fiát és a volt feleségét egy alkoholista férfi

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a volt feleségét és a nyolcéves fiát hosszú időn keresztül bántalmazó férfi büntetésének súlyosítását indítványozta.

Baon.hu

Elsőfokon a Kecskeméti Törvényszék járt el a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint a férfi a házasságának fennállása alatt, majd annak felbomlását követően is rendszeresen nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, ittas állapotban pedig – főként a volt feleségével szemben – agresszív megnyilvánulásai voltak, a válást követően előfordult olyan eset is, amikor a nyílt utcán fenyegette meg a nőt életveszélyesen. Az apa alkohol hatása alatt kifejtett erőszakos magatartásának, a szülők közötti veszekedésnek a kiskorú gyermek is rendszeresen tanúja volt. Ezen felül 2019. tavaszán a férfi az apai kapcsolattartás során a késő esti órákban szintén ittas állapotban szexuálisan közeledett az akkor nyolcéves gyermekéhez – közölte a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség.

bántalmazta, zaklatás, család, Bács-Kiskun
Hosszú ideig bántalmazta a családját az alkoholista férfi
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A Kecskeméti Törvényszék az apát szexuális erőszak bűntette, kiskorú veszélyeztetésének bűntette és zaklatás bűntette miatt 3 év fegyházra és 3 év közügyektől eltiltásra, valamint végleges hatályú eltiltásra ítélte minden olyan tevékenységtől, amely kiskorúakhoz köthető. Megszüntette továbbá gyermeke vonatkozásában a szülői felügyeleti jogát.

Az elsőfokú ítélet nem jogerős, az ellen fellebbezést jelentett be az ügyészség az elkövető terhére, hosszabb tartamú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabása, a férfi és védője pedig felmentés érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, a férfi cselekményeinek minősítése törvényes, azonban a büntetőeljárás során feltárt körülmények alapján a kiszabott büntetések lényeges súlyosítása indokolt.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában