Határvédelem

10 órája

Bács-Kiskun vármegyében is intézkedtek a rendőrök

A szolgálatot teljesítő rendőrök vasárnap összesen 31 határsértőt tartóztattak fel és 18 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Baon.hu

Csongrád-Csanád vármegyében, 4 esetben összesen 22 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom és Szeged-Gyálarét közigazgatási területén.

határ, határvédelem,
Illusztráció
Fotó: police.hu

Zala vármegyében 1 esetben 9 határsértőt tartóztattak fel Pacsa közigazgatási területén.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során szír, orosz, kínai és nigériai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos -magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Csongrád-Csanád vármegyében 2 esetben, 17 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun vármegyében 1 esetben, 1 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat hamisítás miatt 4 embert fogtak el, tiltott határátlépés miatt nem indult szabálysértési eljárás és embercsempészés miatt 1 ember ellen indult büntetőeljárás.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – írja a police.hu.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában