Katasztrófavédelem

2 órája

Kigyulladt a gaz Kecskeméten, egy embert füstmérgezés miatt szállítottak kórházba

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 4 tűzesettel és 4 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Munkavégzés közben megrongálódott egy gázvezeték, amelynek következtében szivárgott a gáz hétfő délelőtt Kecskemét határában. Gázszolgáltató a szivárgást megszüntette. A kecskeméti hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató szakembereinek kiérkezéséig. Személyi sérülés nem történt – írja a katasztrófavédelem.

tűzeset, baleset, katasztrófavédelem
Kigyulladt a gaz és a szemét Kecskemét külterületén 
Forrás: Olvasói fotó

Összeütközött egy kisteherautó és egy személyautó hétfő délután az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalán, Lajosmizse közelében. Érintőlegesen egy másik személyautó is részese volt a balesetnek. A lajosmizsei önkormányzati tűzoltók két járművet áramtalanítottak, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A balesetben senki sem sérült meg.

Gaz, avar és nagy mennyiségű szemét égett mintegy egy hektáron hétfő délután Kecskemét külterületén. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett hat vízsugárral és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a lángokat, és értesítették a környezetvédelmi hatóságot. A mentők egy embert füstmérgezés gyanújával kórházba szállítottak.

Egy lakatlan épület egyik szobájában tíz négyzetméteres területen szemét éget hétfő este Kecskeméten, a Zsinór utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Egy kamion és egy személyautó ütközött össze kedden kora reggel, a 4622-es úton, Kecskemét határában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd átadták a helyszínt a rendőrségnek. A személyautó vezetőhelye a helyszínen életét vesztette.

Hétfőn még két esetben riasztották a tűzoltókat száraz növényzet tüzéhez és egy esetben kérték a segítségüket lakásba történő behatoláshoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában