Vádemelés

2024.09.04. 08:46

Felfüggesztettel megúszta a részegen balhézó bálozó

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki egy bálba jegy nélkül bemenni szándékozó fiatalok közül az egyikőjükkel összeszólalkozott, majd a vitából kimaradó másik fiatalt megütötte.

Baon.hu

A vádirat szerint 2024. február 24-én este egy kiskunhalasi iskola sportcsarnokában bált tartottak, ahová előzetesen megváltott jeggyel lehetett bemenni. Ezzel egy időben a sportcsarnok melletti klubházban fiatalok egy mérkőzés utáni spontán összejövetelt tartottak.

vádemelés, Kiskunhalas
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Éjjel fél 2 körül a klubházból néhány fiatal a sportcsarnok hátsó bejáratához ment azért, hogy – barátaikat követve – a bálra bemenjenek. Az ajtóban azonban szembe találták magukat az ittas állapotban lévő vádlottal, aki a belépőjeggyel nem rendelkező társaságot el akarta küldeni.

Emiatt a vádlott és az egyik fiatal között vita alakult ki. A férfi fenyegetően el is indult a fiatal felé, aki ekkor már távozni akart. Az elkövető azonban amikor testközelbe ért, váratlanul, nagy erővel, ököllel megütötte a társa mellett végig szótlanul álló sértettet.

A bántalmazás következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a férfit nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolta és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

A Kiskunhalasi Járásbíróság tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben – az ügyészi indítvánnyal egyezően – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki a férfival szemben. A büntetővégzés még nem jogerős – írja az ügyészség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában