Közlekedésrendészet

3 órája

Hatvankét baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök Bács-Kiskunban

Az M5-ös autópályát a légtérből ellenőrizték a rendőrök a múlt héten.

Baon.hu

Bács-Kiskunban egy hét alatt 62 baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök. Az egyenruhások 16 olyan autóst igazoltattak, akik a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztottak – írja a police.hu.

baleset, ittas vezetés, gyorshajtás
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az elmúlt héten a megengedett sebességhatárokat regisztráltan 2624-en lépték át. A szabálytalankodóknak legalább 50 ezer forint közigazgatási bírságot kell fizetniük, ám most is akadt olyan, akinek ennél magasabb összegű bírságra számíthat. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai – a Készenléti Rendőrség helikopterének közreműködésével – szeptember 17-én fokozott ellenőrzést hajtott végre az M5-ös autópálya Bács-Kiskun vármegyei szakaszán. Az akcióban részt vevő „földi” egységek tevékenységét a légtérből irányították.

Az ellenőrzés ideje alatt 34 szabálytalankodó sofőrrel szemben szabtak ki helyszíni vagy közigazgatási bírságot: közülük huszan szabálytalanul előztek tehergépjárművel, nyolcan nem használták a biztonsági övet, és akadt olyan is, aki figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező jelzőtáblát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában