Vádemelés

2024.08.07. 07:54

Lopott piától részegen zaklatta volt élettársát a félegyházi férfi

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség lopás és zaklatás miatt távollétében vádat emelt egy márkás italok lopására szakosodott férfival szemben, aki áruházak készleteinek dézsmálása mellett volt élettársát hónapokon keresztül hívásokkal és üzenetekkel zaklatta.

Baon.hu

A vád szerint a helybeli férfi 2023 szeptemberétől mintegy másfél hónapon át abból élt, hogy kiskunfélegyházi élelmiszer áruházakból márkás italokat – elsősorban whiskyt – lopott. A módszere az volt, hogy a kosarába tett italt egy óvatlan pillanatban a hátizsákjába rejtette és fizetés nélkül távozott. Tizenkétszer volt erre alkalma, ebből kétszer tetten érték. Egy alkalommal, amikor a biztonsági őr elszámoltatta és a hátizsákból előkerült a lopott áru, a tolvajnak az italt otthagyva sikerült kereket oldania – derül ki a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleményéből.

whiskytolvaj, Kiskunfélegyháza
Többször is sikerült whiskyt lopnia a férfinek
Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség 

A nyomozás során kiderült, hogy a férfinak a sorozatlopásokat megelőzően véget ért a többéves élettársi kapcsolata, amelybe nem nyugodott bele. Volt élettársát 2023. január végétől október elejéig telefonon háborgatta. Összesen 1015 alkalommal hívta és több mint 1200 üzenetet küldött a nőnek, önkényesen beavatkozva a magánéletébe. A nő a szakítás után az anyjához költözött, ahová a vádlott még hónapokon át visszajárt azért, hogy zaklassa. Rendszeresen becsengetett, majd amíg a háziak kimentek a kapuhoz, elbújt egy közeli bokorban. Többször előfordult az is, hogy ittasan a ház előtt sétálgatott, ami félelmet keltett a sértettekben.

A férfi a felelősségre vonás elkerülése érdekében ismeretlen helyre távozott, ezért az ügyészség vele szemben üzletszerűen elkövetett lopás vétsége és zaklatás vétsége miatt távollétében emelt vádat. Bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában