Baleset

2024.07.25. 13:29

Útépítő munkások szabadították ki a felborult autó vezetőjét Kiskunhalasnál – galériával

A közútkezelő megkezdte Kiskunhalas közelében a Zsanára vezető 5408-as számú úton annak a szakasznak a felújítását, ahol a leggyakrabban történik baleset. Csütörtök reggel a munkálatok közben is történt baleset, egy személyautó tért le az útról az egyik balra ívelő kanyarban és borult a fák közé.

Pozsgai Ákos

Évszaktól függetlenül és még csapadéknak sem kell esnie, ahhoz, hogy baleset történjen a Zsana felé vezető úton, az állat otthonhoz leágazó földes út utáni egymást követő kanyarokban.

baleset, Kiskunhalas, Zsana
Egy személyautó tért le az útról az egyik balra ívelő kanyarban és borult a fák közé
Fotó: Pozsgai Ákos

Van, hogy hetente több baleset is előfordul, a legtöbben egyszerűen lesodródnak az útról és vagy egy útmenti fánk rohannak, vagy felborulnak. Egy név nélkül nyilatkozó kiskunhalasi közlekedési szakértő szerint az autóvezetők többsége egyszerűen nem tartja be a megjelölt sebességhatárokat.

Kétségtelen, hogy ezen a szakaszon sokkal csúszósabb az útfelület, ezt már többen is jelezték az illetékes hatóság felé. Ezért a sebességhatárokat lecsökkentették hetvenre, majd hatvanra, mindkét irányból a meglévő figyelmeztető táblák mellé újabb figyelemfelhívó táblákat helyeztek ki mindkét irányból, a helyzet azonban nem sokat javult, a balesetek száma érdemben nem csökkent.

A közútkezelő a hét elején megkezdte a veszélyes útszakasz felületének felújítását, emulziós anyaggal vonták be, amire két rétegben apró kavicsot szórtak, amit aztán úthengerrel is bedolgoztak a ragacsos anyagba. Később pedig majd az itt elhaladó járművek taposnak bele még jobban. A többi apró követ pedig egyszerűen letakarítják majd az útfelületről. A szakemberek azt várják a beavatkozástól, hogy az érdessé váló útfelületen jobban megtapadnak majd a járművek kerekei, így talán nem lesz annyi baleset.

De csak akkor, ha valóban betartják az előírt sebességhatárokat a járművezetők, nem úgy, mint csütörtök reggel az az autós, aki Kiskunhalas felől érkezett, és az útépítésre, valamint negyvenes sebességre figyelmeztető kihelyezett táblákat figyelmen kívül hagyva száguldott bele az első kanyarba és az zúzalékkal frissen felszórt úttesten nem tudta megtartani az autóját és a kanyar kiegyenesítve a jobb oldali útpadkán a földsáncnak csapódva a fák közé sodródott és felborult.

Az oldalára borult autóból a sofőrt az közút dolgozói szabadították ki, majd értesítették a mentőket és a rendőrséget, a balesethez riasztották a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat is, akik áramtalanították a felborult autót.

Információink szerint az jármű vezetőjét megvizsgálták a kiérkező mentők, de mivel nem sérült meg, és az ijedtségen kívül nem esett baja, így nem kellett kórházba szállítani. A közút és a rendőrség azonban arra figyelmeztet, hogy vezessenek körültekintőbben a sofőrök és tartsák be az előrít sebességhatárokat ezen a szakaszon is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!