Vádemelés

2024.07.08. 10:01

Többszörös visszaeső férfi rabolt ki egy idős nőt Jánoshalmán

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt vádat emelt egy jánoshalmi férfival szemben. A többszörös visszaeső elkövető a háza előtt ellökte a 84 éves sértettet, aki emiatt elejtette a táskáját, amit a vádlott felkapott és elfutott vele - írja közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

A vád szerint a férfi február 18-án Jánoshalmán a kora esti órákban észrevette az éppen hazafelé tartó, 84 éves sértettet, és elhatározta, hogy megszerzi az idős asszony táskáját, ezért követni kezdte. Amikor a sértett a háza elé ért, és kivette a táskájából a kulcsot, akkor az elkövető erősen meglökte áldozatát, aki megtántorodott és a földre ejtette a táskáját, amit a férfi felkapott és elfutott.

rablás, táskatolvaj
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A vádlott kivette a táskából a 3 ezer forintot és az 5 ezer forint értékű mobiltelefont, majd a táskát tartalmával együtt eldobta egy beépítetlen területen. Később a táskát és a benne lévő tárgyak egy részét megtalálták, így a rablással okozott kár részben megtérült.

A kiskunhalasi rendőrök a férfit két nap alatt azonosították, elfogták és őrizetbe vették.

A közlemény szerint a vádlottat rablás miatt korábban már többszörös visszaesőként elítélték, így ügyében már erőszakos többszörös visszaesőként áll majd bíróság elé.

Az ügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő férfit a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettével vádolja és fegyházbüntetést indítványoz ellene - olvasható az ügyészség közleményében.

 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában