Bács-Kiskun

2024.07.02. 07:59

Tizenegy műszaki mentéshez riasztották a katasztrófavédelmet

Hétfőn a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 11 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy faág villanyvezetékre dőlt hétfő reggel Kalocsán a Liget utcában. A kalocsai hivatásos tűzoltók a szolgáltató általi áramtalanítást követően a faágat láncfűrésszel eltávolították – írja a katasztrófavédelem.

katasztrófavédelem, műszaki mentés, baleset
Illusztráció
Forrás: shutterstock.com

Faág dőlt autóra és melléképületre Kecelen a Szent István utcában hétfő kora délelőtt. A keceli önkormányzati tűzoltók az ágat láncfűrésszel távolították el.

Drót- és palakerítés közé szorult egy macska hétfő délelőtt Kecskeméten a Verőfény utcában. A kecskeméti hivatásos tűzoltók a macskát kézi szerszámmal kiszabadították és értesítették az állatvédőket.

Két személygépkocsi ütközött hétfő délelőtt Mélykúton az 55-ös út 59. kilométerszelvényénél. A jánoshalmi önkormányzati tűzoltók egy személygépkocsit áramtalanítottak, további tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Két kamion ütközött hétfő délelőtt az M5 autópálya 91. kilométerszelvényénél lévő felhajtón. A kamionok rakomány nélkül közlekedtek, a kecskeméti hivatásos tűzoltók az elfolyt hűtővizet felitatták, további tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség.

Nagyméretű faág hasadt le Kecskeméten a Kosztolányi Dezső utcában hétfő kora délután. A kecskeméti hivatásos tűzoltók emelőszer segítségével és láncfűrésszel a faágat eltávolították.

Nagy méretű tölgyfa dőlt az úttestre és egy személyautóra hétfőn késő este Hetényegyházán a Nyíri erdő melletti földúton. A kecskeméti hivatásos tűzoltók dugólétra és láncfűrész segítségével kiszabadították a járművet és megszüntették az útzárat. Személyi sérülés nem történt.

Hétfőn még három esetben kérték a tűzoltók segítségét útra, járdára dőlt faág eltávolításához, egy esetben pedig túlmelegedett buszkerék hűtéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!