Gyász

2024.07.17. 14:29

A halasi Dékáni Árpád Technikum oktatója halt meg az akasztói balesetben – galériával, videóval

Dinnyét szállító kisteherautó ütközött frontálisan egy kamionnal Akasztó közelében az 53-as főúton szerda reggel. A furgont vezető férfi a helyszínen életét vesztette, utasát és a kamion vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a mentők a kiskunhalasi kórházba. Információink szerint a baleset halálos áldozata a KSZC Dékáni Árpád Technikum rendész oktatója. Az intézmény közösségi oldalán közleményben tudatta, hogy tragikus hirtelenséggel elhunyt iskolájuk megbecsült oktatója.

Pozsgai Ákos

Mint arról már beszámoltunk, a baleset Akasztótól néhány száz méterre történt egy jobbra ívelő kanyarban az 53-as főúton a 17-es kilométernél. Helyszíni információink szerint a szemből érkező kamion vezetője ugyan megpróbált elhúzódni az út szélére, de nem tudta elkerülni a sávjába áttérő, dinnyét szállító kisteherautóval az ütközést. A két jármű iszonyatos erővel csapódott egymásnak.

halálos baleset, tragédia, 53-as főút
A halasi Dékáni Árpád Technikum oktatója halt meg az akasztói balesetben
Fotó: Pozsgai Ákos

A helyszínre több mentőautót és mentőhelikoptert, valamint a kiskőrösi és a kiskunhalasi hivatásos tűzoltókat riasztották. Információink szerint a furgon vezetőt férfit a tűzoltók emelték ki a felismerhetetlenségig összetört kisteherautó vezetőfülkéjéből, sérülései azonban olyan súlyosan voltak, hogy a helyszínen életét vesztette.

Úgy tudjuk, hogy a balesetben súlyosan megsérült a kisteherautó utasa és a kamion vezetője is, őket a mentők a kiskunhalasi kórházba szállították. Az 53-as főutat a rendőrség több órára teljes szélességében lezárta a helyszínelés és a műszaki mentés miatt.

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozhatta a balesetet, nem kizárt, hogy a furgon sofőrje vezetés közben rosszul lett és ezért tért át a szemközti sávba. A baleset pontos körülményeit a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Közlekedési Osztálya vizsgálja.

A baleset áldozata a KSZC Dékáni Árpád Technikum oktatója volt, az intézmény szerdán közleményben tudatta, hogy megbecsült oktatójuk tragikus hirtelenséggel elhunyt, mint írták, az intézmény saját halottjának tekinti.

Az elhunyt oktató katonatisztként végzett, korábban a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóságon, majd a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságon nyomozóként szolgált. Később több éven keresztül a Petőfi Népe kiskunhalasi tudósítója volt, majd a halasi Városi Rendészetet vezette, utána pedig a KSZC Dékáni Árpád Technikum rendész-szakos oktatója lett. Mivel a MH Dombai Miksa 4. Területvédelmi Ezrednél tartalékos főhadnagyként is szolgált, katonai tiszteletadással fogják búcsúztatni – közölte hírportálunkkal Vezdán Csaba, a KSZC Dékáni Árpád Technikum szakoktatója.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!