Katasztrófavédelem

2024.06.26. 14:05

Két tűzeset és három műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Bács-Kiskunban

Kedden a katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.

Baon.hu

Egy lakóautó és egy kamion ütközött össze kedden délelőtt az 53-as főúton, Dunatetétlen térségében. A lakóautó az oldalára borult, amelyet a solti hivatásos tűzoltók kerekeire állítottak, majd áramtalanították. A mentők egy embert szállítottak kórházba – írja a katasztrófavédelem.

Bács-Kiskun, katasztrófavédelem, baleset
A katasztrófavédelem Bács-Kiskun vármegyei műveletirányítási központjába 2 tűzesettel és 3 műszaki mentéssel kapcsolatos tűzoltói beavatkozást igénylő állampolgári bejelentés érkezett.
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Hegesztési munkálatok közben meggyulladt a lerakódott por egy kábelalagútban kedden délután Dunaföldváron, egy üzemben. A tüzet a dolgozók eloltották. A dunaföldvári önkéntes, valamint a solti, a dunaújvárosi és a paksi hivatásos tűzoltók a tűzzel érintett területet hőkamerával átvizsgálták, a még izzó, parázsló részeket eloltották. Személyi sérülés nem történt.

Levágott szalma és bálák égtek hat hektáros területen kedden délután, Újmohács külterületén. A nagybaracskai hivatásos és önkéntes, valamint a bajai hivatásos tűzoltók a tüzet két vízsugárra eloltották. A tűzoltók munkáját két erőgép is segítette.

Kedden még két esetben kérték a tűzoltók segítségét lehasadt faágak eltávolításához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!