Bíróság

2024.06.28. 11:03

Emberölési kísérlettel vádolják a kiskunfélegyházi gyújtogatót

Egy kiskunfélegyházi asztalosüzem munkásszállójának folyosóján az éghető anyagok meggyújtásával több helyen szándékosan tüzet okozott egy férfi tavaly február 23-án. A bíróság az ügyben pénteken előkészítő ülést tartott Kecskeméten.

Orosz Fanni Flóra

A vádirat szerint A. Zoltán vádlott múlt év február 23-án reggel Kiskunfélegyházán a munkáltatója által biztosított szálláshelyen szándékosan tüzet gyújtott hat gyújtási helyszínen az ott található éghető anyagok meggyújtásával, majd elmenekült.

bíróság, emberölés, Kecskemét
Emberölési kísérlettel vádolják a kiskunfélegyházi gyújtogatót
Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az ügy előzménye, hogy a munkáltatója elégedetlen volt a munkájával, mert több esetben indokolatlanul távol maradt a munkavégzéstől, illetve olyan információval rendelkezett, miszerint több lakótársának kárt okozott. Ezért közölte a vádlottal, hogy megszünteti a munkaviszonyát, és felkérte, hogy hagyja el a szállót.

A vádlott tudta, hogy a tűz gyújtásakor a folyosóról nyíló lakószobákban legalább két személy tartózkodik. A tűzgyújtási helyek a menekülési útvonalon voltak, a tűz hatásai elsődlegesen a menekülést akadályozták. A tűz következtében egy személy 8 napon belül gyógyuló égési sérüléseket szenvedett, míg egy másik embert létrán mentettek ki.

A vádlott nem ismerte be az emberölési kísérletet

A vádlott ügyvédje felhívta a figyelmet arra, hogy az említett munkásszálló nem zárt terület és bárki által megközelíthető. A védelem álláspontja szerint nem lehet kizárni a tényt, hogy a közterületről betérve bárki okozhatott tüzet.

A mai előkészítő ülésen A. Zoltán vádlott nem ismerte el bűnösségét és tagadta a bűncselekmény elkövetését. Ennek következtében az ügyet tárgyalásra utalják. A tárgyalás első napján, szeptember 3-án először a vádlott kihallgatására kerül sor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!