Mélykút

2024.05.09. 11:32

Vádemelés: otthonában törtek rá alvó ismerősükre

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség minősített magánlaksértés bűntette és könnyű testi sértés miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető társával együtt éjjel dörömbölt egy mélykúti ismerősük házánál, majd amikor a férfi ajtót nyitott, az elkövetők megtámadták, többször megütötték és megrúgták.

Baon.hu

A vádirat szerint a férfiak 2020. november 28-án, éjjel megjelentek a társ barátnője volt párjának mélykúti házánál. Az elkövetők a ház ajtaján és ablakán hangosan dörömböltek azért, hogy a férfit felébresszék, aki felébredt és kinyitotta az ajtót.

ügyészség, betörés, vádemelés
A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Ezt követően az egyik férfi egy késsel a kezében megfenyegette, hogy megöli és lökdösődni kezdett. A sértett folyamatosan hátrált, de a társ utána ment, majd dulakodtak. Ebbe bekapcsolódott a másik elkövető is, és erőfölényüket kihasználva, többször megütötték és megrúgták a ismerősüket. A bántalmazásnak az vetett véget, hogy a bántalmazott férfi édesanyja közölte a támadókkal, hogy ki fogja hívni a rendőrséget.

A bántalmazás következtében az áldozat nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett.

A társsal szemben a Kiskunhalasi Járási Ügyészség még 2022-ben vádat emelt. A vádlott tartózkodási helye 2023 decemberéig ismeretlen volt a rendőrök előtt, ezért vele szemben felfüggesztették az eljárást.

Az ügyészség a férfit éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntettével és könnyű testi sértéssel vádolja, és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

A férfi bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában