Ítélet

2024.05.29. 15:19

Letartóztatták azt a kecskeméti hajléktalant, aki szociális munkásra támadt

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását egy 50 éves kecskeméti férfinak, akit közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal, könnyű testi sértéssel, rongálással, valamint garázdasággal gyanúsítanak - közölte a Kecskeméti Törvényszék Sajtóosztálya. A letartóztatás ellen a férfi és védője fellebbezett.

Horváth Péter

A megalapozott gyanú szerint a férfi március 28-án reggel egy betondarabbal betörte egy kecskeméti szociális intézet ajtaját,  egy másik betondarabbal pedig az éppen ott tartózkodó szociális munkás kocsiját rongálta meg, úgy, hogy a lepattanó betondarab egy másik autóban is kárt okozott. A férfi ezt követően a helyszínre érkező szociális munkásra támadt, megrángatta, megtépte a haját, földre lökte, melynek következtében a sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el. A férfi így közel egymillió forint kárt okozott.

letartóztatás, bilincs, börtön
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Ismerőseire is rátámadt

A nyomozók azzal is gyanúsítják a férfit, hogy május 9-én este a kecskeméti könyvtár előtt meglátta egy férfit és egy nő ismerősét, akikre féltékenységből rátámadt: a nőt nagy erővel arcon ütötte, míg a férfi kezéből kicsavarta a járássegítő botját.

A bíróság a büntetett előéletű, hajléktalan férfi letartóztatását a jelenlétének biztosítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt rendelte el.

Az ítélet ellen a férfi és a védője fellebbezett, amit a Kecskeméti Törvényszék bírál el.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!