Bács-Kiskun

2024.05.02. 18:27

Bántalmazás és internetes csalás: jelenetíró pályázatot hirdetett a rendőrség

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tematikus jelenetíró pályázatot hirdetett meg középiskolások részére.

Tapodi Kálmán

Mint azt a police.hu oldalon közzétették: a pályázat célja, hogy a beküldött jelenetek legjobbjait színpadra állítsák, és idén őszén bemutassák a CRASH című színházi nevelési előadásban. Az írásokat két témában várják: bántalmazás és az internetes csalás.

írás, pályázat
Fotó:  shutterstock.com / illusztráció

A felhívásban írták: a benyújtott pályázat legfeljebb két darab, egyenként maximum nyolc oldalas jelenet lehet. Amennyiben a pályázó két jelenetet nyújt be, azoknak témájukban különbözniük kell. A történetben legfeljebb négy karakter szerepelhet, a jelenetnek önmagában értelmezhetőnek, színpadon megvalósíthatónak kell lennie. A pályaművek beküldési határideje: 2024. június 22., éjfél. A jeleneteket a [email protected] címre várják. A levélben feltüntetendő a pályázó teljes neve, életkora és telefonszáma. A legjobb jelenetek beküldőire értékes tárgynyeremények várnak, továbbá egy mentorprogramban is részt vehetnek, amely során figyelemmel kísérhetik, hogyan kerül az általuk írt jelenet a Kecskeméti Nemzeti Színház kamaraszínházának színpadára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában