Tűzeset

2024.04.14. 09:55

Életveszélyesen megsérült egy idős férfi a halasi házrobbanásban – frissítve, galériával, videóval

Tűz volt egy kiskunhalasi lakóházban vasárnap reggel.

Pozsgai Ákos

Frissítve (11.20):

Egy 80 év körüli férfit mentettek ki az égő házból, akinek úgy tudjuk, hogy a testének több mint 80 százaléka megégett. Greguss Viktor, aki kimentette  a megégett férfit a házból érdeklődésünkre elmondta, hogy az egyik ablakon tudta kihúzni a sérültet, akihez, közben a szomszédok mentőt hívtak és értesítették a tűzoltókat. A segítők folyamatos telefonkapcsolatban voltak az Országos Mentőszolgálat ügyeletével, ahonnan kapták a pontos instrukciót, hogyan lássák el a megégett férfit, amíg az első mentőegységek a helyszínre érkeznek. 

tűz, robbanás, Kiskunhalas
A ház lakhatatlanná vált
Fotó: Pozsgai Ákos

Helyszíni információink szerint, a mintegy száz négyzetméter alapterületű családi ház fürdőszobájában történt a robbanás, majd keletkezett tűz, a lángok átterjedtek a tető egy részére és az épület többi helyiségbe is.

A helyszínen látottak alapján az épület teljesen kiégett és lakhatatlanná vált.

A helyszínre érkezett a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Központi Műveleti Szolgálata is, akik az utómunkálatokkal egy időben megkezdték a vizsgálatot. 

A helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, a mentők a helyszíni ellátást követően mentőhelikopterrel szállították a megégett férfit Budapestre, a Honvéd Kórházba. 

A gáz- és az áramszolgáltató munkatársai is a helyszínen vannak, akik mindkét szolgáltatásól lekapcsolták az ingatlant.

(10.52):

Helyszíni információink szerint, a tűzben egy ember megsérült. Úgy tudjuk, hogy egy mentőhelikoptert is riasztottak Kiskunhalasra.

Korábban írtuk:

Kigyulladt egy családi ház Kiskunhalason, a Fejérföld utcában. A mintegy száz négyzetméter alapterületű ingatlan fürdőszobájában keletkezett a tűz, amely több másik helyiségbe is átterjedt. A kiskunhalasi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat. A rajok utómunkálatokat végeznek – közölte a katasztrófavédelem.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában