Vádirat

2023.12.01. 09:35

Egy kiskorú gyermek ült abban az autóban, aminek részegen nekihajtott a tiszakécskei férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban, két napon belül eredményesen bíróság elé állította azt a férfit, aki Tiszakécske egyik utcájában ittassága miatt autójával letért az útról és előbb az út jobb-, majd a bal oldalán is nekiütközött egy-egy parkoló autónak.

Baon.hu

A részeg sofőr autója a baleset után

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a helybéli férfi 2023. november 27.-én a késő délutáni órákban ittas állapotban vezette gépjárművét Tiszakécskén. Az elkövető az egyik utcában ittassága miatt nem követte az út vonalvezetését, arról jobb oldalra letért és ott nekiütközött egy parkoló autónak, amelynek hátsó ülésén egy kiskorú gyermek ült. Az ütközés következtében a sofőr autójával átsodródott az úttest bal oldalára és ott nekiment egy kapubejáróban parkoló gépkocsinak is. A férfi ezt követően megpróbált elindulni az autójával, ez azonban – az autón a baleset következtében keletkezett sérülések miatt – nem járt sikerrel és végül az út melletti árokban kötött ki. A baleset következtében személyi sérülés nem történt.

A rendőrség a férfit a helyszínen őrizetbe vette, majd Kecskeméti Járási Ügyészség két nappal a cselekmény elkövetés után, 2023. november 29.-én ittas járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárás keretében bíróság elé állította és vele szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabáságvesztés büntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.

A bíróság a férfit bűnösnek mondta ki ittas járművezetés vétségében és végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre és közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész, súlyosításért – a büntetések tartamának felemelése végett – fellebbezést jelentett be.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!