Bűnügy

2023.10.12. 09:36

Vádemelés: egy vascsővel támadt volt élettársára a kecskeméti férfi – videóval

A Kecskeméti Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás, rablás és rongálás miatt vádat emelt egy többszörösen büntetett férfival szemben, aki igényt tartva a volt élettársa által használt gépkocsira, egy nyilvános autómosóban vascsővel szerzett követelésének érvényt – közölte a Bács-Kiskun vármegyei Főügyészség.

Baon.hu

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A vádirat szerint a kecskeméti férfi röviddel azután, hogy őt a bíróság más ügyben jogerősen börtönbüntetésre ítélte, 2022. június 29-én késő este meglátta a volt élettársát, amint egy autómosóban a használatában lévő járművet mossa. Mivel a férfi a kapcsolatuk megszűnése után igényt tartott az autóra, ezért megállt, hogy számon kérje a nőt. A férfi 1 méter hosszúságú vascsövet ütésre emelve elindult a nő felé, miközben gyilkossággal fenyegette meg. Kihasználva a nő rémültségét, a férfi beült a vita tárgyát képező járműbe és olyan nagy sebességgel hajtott ki a mosóból, hogy a jobb oldali első ajtóhoz csukott mosópisztolyt és annak csövét is kiszakította. 

Ezután a férfi a vascsővel összetörte a hátsó szélvédőt, a kétoldali pillangó tükröket és több helyen a karosszériát, több mint 350 ezer forint kárt téve a járműben. Végül magához vette a nő iratokkal, készpénzzel és személyes használati tárgyakkal teli táskáját és távozott a helyszínről. A nő a férfi agresszív fellépése miatt a szomszédos üzemanyagtöltő állomáson kért segítséget.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A nyomozás során kiderült az is, hogy a férfi 2021 szeptemberében Kecskeméten kirabolt egy férfit, aki egy közösségi oldalon megismert „nővel” megbeszélt találkozóra érkezve a nő helyett a férfival találta magát szembe. A vádlott megragadta a tőrbe csalt férfi vállát és ruházatát, aminek hatására a megfenyegetett férfi összesen 217 ezer forintot adott át a rablónak.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit felfegyverkezve elkövetett önbíráskodás bűntette mellett rablás bűntettével, valamint rongálás vétségével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza azzal, hogy kedvezménnyel nem szabadulhat. A jelenleg más ügyben jogerős börtönbüntetését töltő férfi ügyében a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!