Bűnügy

2023.05.16. 11:01

Vádat emeltek a dohányboltot fegyverrel kirabló férfi ellen – videóval

Fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat a Kecskeméti Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, akit miután egy kecskeméti dohánybolt alkalmazottjára pisztolyt szegezve elvitte a bevételt, európai elfogatóparancs alapján Németországban fogtak el - tájékoztatott közleményében a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: MW/Archív

A vádirat szerint a sásdi férfi röviddel azután, hogy a bíróság más ügyben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, tavaly március 16-án az arcát sállal eltakarva fegyverrel rabolt ki egy kecskeméti dohányboltot. A közlemény kitér arra, hogy amikor a férfi a pisztolyt az eladóra fogta, azt kérdezte tőle: „ugye már tudod, mi fog következni?”. A rabló ezután csak a kasszában lévő papírpénzt követelte a rémült eladótól, aki 250 ezer forintot tett egy zacskóba. A rabló ezután be akarta zárni a nőt a hátsó helyiségbe, de kiderült, hogy az nem zárható. Ekkor követelte tőle az üzlet kulcsát és azt, hogy mondja meg hol van a pánikgomb. Távozásakor a nő mobiltelefonját is magával vitte, amit a nyomozók később egy közeli épület ablakpárkányán találtak meg és visszaadtak a sértettnek.

Mint arról korábban beszámoltunk a férfi a rablás után Németországba szökött, ahol európai elfogatóparancs alapján elfogták és átadták a magyar hatóságnak.

A többszörösen büntetett férfit az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolja és fegyházbüntetést indítványoz ellene. A letartóztatásban lévő férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság hoz döntést. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!