Kék hír

2023.02.15. 08:38

Alig két hét alatt 10-szer lopott a férfi Kecskeméten

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki 2021. februárjában 12 nap alatt 10 lopást követett el Kecskeméten. Ennek során márkás whiskyket és karórákat zsákmányolt.

baon.hu

12 nap alatt 10 lopást követett el Kecskeméten a férfi

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A vádirat szerint a férfi 2021. februárjában Kecskeméten dohányboltokból, csemegeboltból, áruházból és még egy benzinkútról is lopott márkás, üveges whiskyt. Az elkövető több esetben a magához vett üveggel egyszerűen csak fizetés nélkül kisétált az üzletből. 

Volt, amikor azt használta ki, hogy az eladó rövid időre elfordult a pulttól, más esetben pedig azt, hogy az eladó épp a kiválasztott ital értékét ütötte be a pénztárgépbe. A lopástól az sem tartotta vissza, hogy a benzinkút és az áruház már bezárt, ekkor a bejárati fotocellás ajtókat feszítette fel. A férfi által ellopott 11 üveg ital összértéke közel 70 ezer forint volt.

A két óraszalonból összesen 7 órát vitt magával, amelyek összértéke a 300 ezer forintot is meghaladta
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi ezen felül két óraszalonból is lopott, mindkét üzletnél betörte a kirakatot, egyszer egy vascsővel, egyszer pedig egy csatornafedővel. A két üzletből összesen 7 órát vitt magával, amelyek összértéke a 300 ezer forintot is meghaladta. A vádlottat az utolsó – az egyik óraüzletben elkövetett – lopása után, a helyszín közelében a kecskeméti rendőrök elfogták és őrizetbe vették.

Az ügyészség a férfit 2 rendbeli lopás bűntettével illetve 8 rendbeli lopás vétségével vádolja, ezért vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozza.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!