Videóval

2022.02.27. 12:00

Autó csapódott a sétáló utcába Kalocsán

Biztonsági kamera felvételével bizonyította a közeli patika tulajdonosa, hogy egy szürke gépkocsi ‒ feltehetőleg egy régi típusú Suzuki Swift ‒ csapódott a Szent István király út és az Ady Endre sarkán kezdődő sétálóutca virágágyásaiba.

Gábor János

Fotó: Grabarits István

A Posta bejárata előtti súlyos betonládákat és a sétányt szegélyező egyik vasoszlopot elsodró jármű péntekről szombatra virradó éjjel, fél egy után négy perccel érkezett a helyszínre, az 51-es főút felől, láthatóan túl nagy sebességgel, amiről nem tudott álló helyzetig visszafékezni.

Bár a videó távolról, körülbelül ötven méterről készült, jól látható, hogy az autóban legalább ketten utaztak: az ütközés után rögtön kiszálltak, megpróbálták megigazítani a kidöntött oszlopot, majd egyikük gyalogosan távozott a helyszínről, a másik nem sokkal ezután a sérült autóval követte.

Fotó: Grabarits István

Ezen a sétálóutcai helyszínen az elmúlt néhány év alatt már tizedszer történt hasonló eset – hívta fel a figyelmet a videót közösségi oldalán megosztó Grabarits István. A Kalocsa Jövőjéért Egyesület elnöke intézkedéseket sürget, mert kisebb csoda, hogy eddig senki sem sérült meg a száguldozók miatt. Úgy tűnik, hogy a Szent István úton nem sokkal odébb elhelyezett gyalogátkelő sziget sem oldotta meg a problémát – ezt a biztonságos gyalogos közlekedés mellett a száguldozók megfékezésének céljából telepítették, néhány hónappal ezelőtt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!