környezetvédelem

2021.06.07. 09:38

A bajai tűzoltók is csatlakoztak a Tisztítsuk meg az Országot! akcióhoz

Elméleti és gyakorlati foglalkozás keretén belül ismerték meg a GARMIN ECHOMAP UHD 92SV- TRANSDUCER szonár berendezést a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség készenléti állományának azon tagjai, akik szolgálati célú kishajóvezetői engedéllyel rendelkeznek, valamint a Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület kijelölt tagjai.

baon.hu

A Havária Katasztrófaelhárító Közhasznú Egyesület tagja a Bács-Kiskun megyei Petőfi Mentőcsoportnak, valamint a Sugovica Járási Mentőcsoportnak is csatlakozott a „Tisztítsuk meg az Országot!” akcióhoz.

A projekt keretében a Sugovica strand területének hulladékmentesítését végezték el a napokban a Bajai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság közreműködésével és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság támogatásával. A szemétszedésben részt vettek a Szolnoki Búvár Kft. tagjai is, valamint azok az önkéntesek, akik regisztráltak az eseményre. A tűzoltóság GARMIN ECHOMAP UHD 92SV- TRANSDUCER szonár segítségével végezte a víz alatti felderítést, ezzel is támogatta a merülő búvárok munkáját.

A készülék segítségével rendkívül jó minőségű képet kapunk egy víz alatti meder fenékről, ezáltal a merülő búvárok pontos információkhoz jutnak olyan eseteknél, amikor vízben elmerült embert, tárgyat kell felderíteni, felkutatni, kimenteni. A szonár berendezés érintőképernyős kezelőfelülettel rendelkezik, amely por- és ütésálló, valamint vízhatlan.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!